0.1 C
Timișoara
joi 19 decembrie 2024

Salamul de Sibiu a ajuns în Europa!…

„Salamul de Sibiu” a devenit cel de-al doilea produs românesc inclus în registrul celor ce poartă denumirea de „Indicație Geografică Protejată” (IGP).
Comisia Europeană a aprobat, în data de 19 februarie, cererea de înregistrare depusă de autoritățile române în acest sens.

Acest tip de salam este un preparat din carne crudă, uscat, asemănător cârnatului, acoperit cu un strat subțire de mucegai.
El este produs în București și în județele Bacău, Brașov, Covasna, Călărași, Ilfov, Prahova și, după cum sugerează și numele, Sibiu.
Primele referiri la producția și comercializarea lui datează din secolul al XIX-lea, el fiind denumit inițial „Salam de iarnă”.

„Salamul de Sibiu” se alătură celor peste 1.300 de produse deja protejate în Uniunea Europeană.

Pe 7 aprilie 2011, Comisia Europeană publica un regulament prin care Magiunul de prune de Topoloveni obţinea certificatul de indicaţie geografică protejată (IGP), care îi oferă pe piaţa comunitară atât o protecţie a proprietăţii intelectuale, cât şi vizibilitate pe o piaţă extinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

A început recepția Liceului Waldorf

La doi ani de la startul construcției de la zero, Primăria Municipiului Timișoara a început recepția Liceului Waldorf, prima școală nouă din Timișoara de...

FOTO – VIDEO | Gala Timișoara 35 – despre cum Revoluția din 1989 i-a unit pe etnicii maghiari și români pentru un singur scop

Sâmbătă a fost o seară de excepție la Centrul Reformat „Noul Mileniu”. Gala Timișoara 35 a găzduit invitați de vază:  Președintele Ungariei Sulyok Tamás,...

Citește și :