-1 C
Timișoara
sâmbătă 23 noiembrie 2024

Bătălia pentru vieţile unor copilaşi! Încă un deces. Ministerul Sănătăţii vine cu explicaţii

Trei decese, ultimul marţi după-amiaza! O ţară întreagă urmăreşte bătălia pentru vieţile unor copilaşi internaţi la Spitalul “Marie Curie” din Capitală. Cauza o reprezintă E.coli? Sunt afecţiuni de altă natură? Vaccinul este de vină? Ministerul Sănătăţii vine cu explicaţii.

MS încearcă să afle cauzele care au dus la aceste îmbolnăviri!

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi după-amiaza, că unul dintre copiii internaţi cu sindrom hemolitic uremic, intubat şi ventilat mecanic, a decedat. Acest caz se adaugă la alte două decese: unul dintre copii, cu E.coli nepatogen, a decedat în 4 februarie 2016, alt deces a survenit în dimineaţa zilei de 15 februarie 2016 – în acest caz, Institutul Național Cantacuzino a infirmat prezența E.coli.

Primul copil a fost internat în spitalul Marie Curie în 31 ianuarie 2016. Este vorba despre un copil adus direct la acest spital, cu o boală digestivă din naștere. Domiciliul – Piteşti. Au urmat şi alţii, de la Piteşti, din Bucureşti, chiar şi din Craiova. Până marţi, 12 cazuri au fost diagnosticate cu sindrom diareic sever cu deshidratare.

Copilul din Craiova s-a prezentat cu invaginație intestinală, în vederea unei intervenții chirurgicale, iar cel din București a fost diagnosticat cu infecție virală digestivă cu rotavirus. Testele la Institutul Cantacuzino au arătat că nu are E. Coli, la fel ca şi în cazul unora din judeţul Argeş.

Institutul Național de Sănătate Publică a efectuat demersuri pentru sosirea unei echipe de specialiști ai Centrului European de Control al Bolilor Transmisibile, pentru acordarea de sprijin în efectuarea investigaţiilor. De asemenea, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP a instituit, începând de luni, un sistem de raportare zilnică a tuturor cazurilor de diaree severă cu deshidratare a copilului cu vârsta de până la 5 ani, la nivelul întregii ţări!

Referitor la ipoteza corelării vaccinurilor administrate copiilor de cauza îmbolnăvirilor, această eventualitate este exclusă de MS din următoarele considerente:
– copiii au vârste diferite, între cinci luni şi un an şi şapte luni, doar doi fiind vaccinați în luna ianuarie (unul cu vaccin hexavalent şi altul cu ROR);
– în loturile de vaccin administrat în judeţul Argeș au fost vaccinați și copii din alte judeţe;
– nu există nici o informaţie de natură ştiinţifică privid asocierea dintre vaccin şi sindrom hemolitic uremic.

Ancheta epidemiologică va continua pentru a verifica posibilitatea existenţei altor surse de alimente de origine animală (produse lactate nepasteurizate, carne de vită) care ar putea fi sursa îmbolnăvirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Mare parte din români sunt obezi sau supraponderali. O parte din aceștia nici nu observă riscurile la care se supun

Potrivit unui studiu realizat de Societatea Română de Chirurgie Bariatrică și Metabolică, 6 din 10 români sunt obezi sau supraponderali. De asemenea, un român...

Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin duminică cel mai important examen din viața lor

Concursul de Rezidenţiat organizat de Ministerul Sănătăţii se va desfăşura în centrele universitare din Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi București şi va aduna...

Citește și :