4.1 C
Timișoara
marți 12 noiembrie 2024

Apartamentele, tot mai scumpe la Timișoara, Cluj sau în București! Cu cât se vinde o asemenea locuință în orașul de pe malurile Begăi!

Cartierele de top din România se găsesc în centrul Clujului, zona de centru și de nord a Bucureștiului și în Timișoara. Cluj-Napoca se află pe primul loc în vânzările de locuințe cu 1.530 de euro pe metru pătrat, urmat de București cu 1.500 de euro/mp și Timisoara cu 1.080 de euro/mp.

În zona centrală din Cluj-Napoca, cele mai scumpe locuinţe depăşesc scorul de 1.530 de euro pe metru pătrat. Acesta este oraşul cu cel mai mare nivel al preţurilor cerute din România pe metru pătrat util, respective 1.330 de euro. Zona centrală înregistrează printre cele mai mari scumpiri trimestriale, de 3,8% în primul trimestru din 2017 şi de 6% în al doilea trimestru din 2017. Astfel, un apartament de 50 mp poate ajunge în Cluj la suma de 70-80.000 de euro.

În Bucureşti, apartamentele din cartierele din centru şi din nord, ajung la preţul de 1.500 de euro pe metru pătrat util, apropiindu-se. În zone ca Aviatorilor şi Kiseleff, metrul pătrat util costă 2.670 de euro. În Herăstrău şi Nordului metrul pătrat util este 2.390, iar în Dorobanţi şi Floreasca, 2.050 de euro. În cartierele Dorobanţi şi Floreasca au fost înregistrate creşteri 6,2% în primul trimestru din 2017.

În Timişoara, în zonele Ultracentral, Medicină şi Piaţa Unirii pretenţiile vânzătorilor ajung la 1.420 de euro pe metru pătrat util, iar acestea scad până la 1.030 de euro pe metru pătrat util în zonele Bucovina, Simion Bărnuţiu, Gării, Dorobanţilor şi Mircea cel Bătrân. În zona Ultracentral-Medicină-Piaţa Unirii au fost înregistrate creşteri de 4,6% în perioada analizată. Un asmenea apartament din Timişoara de 50mp se vinde începând de la 70.000 de euro.

Sursa: Capital

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cadre didactice din UPT, laureate ale burselor ANIS 2024 pentru inovație în educație

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc Gala Burselor ANIS, acordate de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, care recompensează cadrele didactice...

Boala care ucide peste 2,5 milioane de oameni anual. Deși poate fi prevenită și tratată, continuă să facă victime

Pneumonia este considerată una dintre principalele cauze de mortalitate la nivel global. În fiecare an, aproape 2,5 milioane de oameni pierd lupta cu această...

Citește și :