În timp ce în unele judeţe mii de oameni stau fără un loc de muncă, în vestul ţării, în judeţul Timiş, situaţia e pe dos. Rata mică a şomajului face ca forţa de muncă să fie insuficientă pentru companii.
În Timiş se înregistrează o rată a şomajului de puţin peste 1%, în timp ce la vecinii din Caraş-Severin, aceasta este dublă, de peste 2%.
Şi la capitolul locuri de muncă vacante Timişul are o oferă mult mai mare decât Caraş-Severinul. Potrivit ANOFM, în capitala Bantului sunt disponibile 1.110 joburi, pe când în Caraş-Severin, şomerii au la dipoziţie doar 124 de poziţii.
Cele mai multe locuri de muncă vacante din ţară sunt la Bucureşti – aproape 4.000, iar cele mai puţine la Bacău – 29.
La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.267), lucrător comercial (1.129), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (945), agent de securitate (873), manipulant mărfuri (684), vânzator (628), şofer autocamion/maşină de mare tonaj (623), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (542), confecţioner-asamblor articole din textile (541), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide (439).