Prefectura Timiș se implică în combaterea rujeolei. Vezi ce măsuri s-au luat!

178

Subprefectul Daniel Cristian Franțescu a condus astăzi, la Instituția Prefectului, o ședință a echipei de coordonare a măsurilor de limitare a epidemiei de rujeolă, în cadrul căreia s-a stabilit că vor avea loc, în perioada imediat următoare, o serie de campanii de informare și vaccinare în localități din județul Timiș, fiind vizate în primul rând localități cu comunități mai mari de copii de etnie romă nevaccinați.

O primă acțiune va avea loc marți, 1 august, între orele 9-12, în localitățile Satchinez și Bărteaz, la cabinetele medicilor de familie. La acțiunea desfășurată cu sprijinul Primăriei Satchinez, va participa subprefectul Daniel Cristian Franțescu, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a județului Timiș, ai Direcției Județene de Evidența Populației, Inspectoratului Județean de Poliție, ai Salvați Copiii România.

La nivelul judeţului Timiş s-a constituit echipa de coordonare a măsurilor de limitare a epidemiei de rujeola, sub coordonarea Instituţiei Prefectului Timiş.

DSPJ Timiş, ca membru al acestei echipe, comunică următoarele puncte din planul de acţiune care au fost şi care urmează a fi îndeplinite, conform competenţei.

În data de 24.07.2017 a avut loc o întâlnire de lucru,la sediul DSP Timiş, cu asistenţii comunitari din localităţile: Jamu Mare, Ohaba Lungă, Curtea, Tomeşti şi Margina, care au fost instruiţi în legătură cu necesitatea promovării vaccinării în localităţile din care provin.

Totodată, aceştia urmează să aibă discuţii directe cu familiile care fac parte din mediile devaforizate şi au complianta scăzută la vaccinare (romi) precum şi să distribuie afişe cu mesaj specific care vor fi expuse în comunele respective şi satele aparţinătoare în locuri vizibile şi accesibile populaţiei.

Medicii epidemiologi ai DSPJ Timiş s-au deplasat în Lugoj, Jimbolia şi Sânnicolau Mare, considerate teritorii operative, în vederea identificării comunităţilor la risc (populaţie de etnie romă, populaţie defavorizată social etc) dar şi în localităţi adiacente, cu acoperire vaccinală scăzută.

DSP Timiş a cerut medicilor de familie reevaluarea situaţiei acoperirii vaccinale pentru vaccinarea cu ROR pe grupele de vârstă stabilte de către MS.

Împreună cu reprezentantul minorităţii romilor de la Prefectura Timiş au fost identificate următoarele localităţi cu comunităţi semnificative de cetăţeni de etnie romă şi acoperire vaccinală scăzută; Nădrag, Lugoj – Măguri, Banloc, Cărpiniş, Comloşu Mare, Ghilad, Giera, Iecea Mare, Jebel, Periam, Saravale, Satchinez, Tomnatic, Traian Vuia, Uivar.

Asistenţii comunitari din Jamu Mare, Ohaba Lungă, Tomeşti, Curtea, Margina, Jimbolia şi Comloşu Mare, au identificat copiii neînscrişi la medicii de familie.

A fost identificată o localitate fără medici de familie loc. Otelec.

Urmează constituirea de echipe mixte împreună cu reprezentanţi ai Prefecturii şi CJ Timis, cu deplasări în teren, îndeosebi în localităţile enumerate, cu populaţie la risc, dar și înfiinţarea de centre de vaccinare suplimentare în localităţile: Nădrag, Lugoj – Măguri, Cărpiniş, Uivar, Comloşu Mare, Periam, Saravale, Satchinez cu distribuţia de vaccin către medicii de familie; intensificarea activitatii de vaccinare în toate localităţile, îndeosebi la grupele de vârstă cu acoperire vaccinală scăzută (1-9 ani) cu desemnarea medicilor şi reprezentanţilor administraţiilor publice locale, implicaţi în această activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.