Primăria, prin Direcția de Asistență Socială subordonată, își propune să deschidă un spațiu în care vârstnicii din Reșița să-și petreacă timpul liber socializând și desfășurând activități specifice vârstei lor.
”Există o bibliotecă în Luncă pe care noi vrem să o tranformăm în centru de zi pentru vârstnici și o parte din ea să rămână bibliotecă. Am văzut în Italia locații foarte frumoase, unde persoanele vârstnice vin, au o sală în care pot presta diverse jocuri, au o mică sală unde pot viziona filme, pot socializa și rămâne o sală cu cărți de împrumutat”, a precizat primarul Ioan Popa. Deși proiectul a fost pus pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Consiliu Local, datorită unor neînțelegeri de formă, nu a fost votat, însă va fi reintrodus într-o ședință viitoare.
Primarul Ioan Popa a mărturisit că a luat decizia de a reduce numărul bibliotecilor din oraș pentru că avea un aparat de 14 persoane acolo și consideră eficientă refuncționalizarea anumitor spații.
„S-a întâmplat ca biblioteca din Luncă să aibă săptămâni de zile și nu doar cea din Luncă, am identificat și alte biblioteci unde timp de 3 săptămâni nu a fost niciun cetățean să împrumute o carte. Noi am avut 5 biblioteci la nivelul Municipiului Reșița, în afară de Biblioteca Județeană care are și ea 2-3 sedii în oraș, Biblioteca Municipală Reșița este singura bibliotecă municipală din țară, niciun alt oraș nu are bibliotecă municipală. Bibliotecile sunt în general administrate de consiliile județene”, a ma spus Ioan Popa.
Primăria își propune ca printre bibliotecile pe care să le administreze să rămână cea de pe strada G.A Petculescu, cea din Luncă, de pe George Enescu, căreia i se va da o dublă funcționalitate și va mai rămâne una în Govândari.
„Rămânem cu biblioteci, avem biblioteci suficiente, doritori de carte ne trebuie”, a mai spus primarul Popa, ca un argument pentru cei care s-au opus proiectului.