Olimpicii Timişului, premiaţi la scenă deschisă. FOTO

179

Miercuri seară, Sala Capitol a Filarmonicii Timişoara a fost plină de profesori, elevi şi părinţi care au luat parte la ,,Maratonul Inteligenţei”. Pe lângă aceştia, la eveniment au mai fost prezenți reprezentanţii Consiliului Județean Timiş, ai Mitropoliei Banatului, împreună cu mitropolitul Ioan, dar şi reprezentanţi ai mass-media.

Aproximativ 140 de elevi, alături de profesorii lor, care i-au pregătit şi îndrumat, au fost premiaţi în cadrul Maratonului Inteligenţei. Olimpicii cu rezultate deosebite au fost recompensați cu: premiul I – 1.100 de lei, premiul II – 900 de lei, premiul III – 700 de lei, și mențiuni de câte 500 de lei.

Profesorii care i-au pregătit şi îndrumat pe elevi, la rândul lor, au primit pentru efortul depus, o sumă ceva mai mică decât elevii, dar tot considerabilă.

Evenimentul a fost organizat de Mitropolia Banatului, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Consiliul Județean Timiș și Fundația Art Media. De altfel, Fundația Art Media este cea care, de 15 ani, a organizat un astfel de eveniment dedicat premierii olimpicilor din Timiș.

,,Suntem în faţa unei premiere, însă Mitropolia Banatului are un rol extraordinar, deoarece împreună cu Art Media au fost organizatorii ediţiilor anterioare, însă de această dată ne-am lărgit ca şi parteneri, suntem mult mai mulţi, suntem aici şi ne-am dat mâna pentru excelenţă, pentru inteligenţă, pentru copii. Ne aflăm aici pentru că 140 de olimpici, mai exact 139, vor fi elogiaţi pentru munca lor, pentru a le oferi un sprijin financiar. Noi, prin ceea ce facem astăzi aici le recunoaștem meritele, valoarea, iar diferit de ediţiile anterioare este faptul că o recunoştiinţă în plus li se aduce şi cadrelor didactice care i-au pregătit”, a spus Aura Danielescu, inspector Şef ISJ Timiş.

Mitropolia Banatului a avut, ca de obicei, un rol deosebit de important în strângerea de fonduri, alături de Consiliul Judeţean Timiş, care a contribuit cu 100.000 de lei, iar 40.000 de lei au venit din partea Arhiepiscopiei Banatului. Banii au fost strânși în ziua de Rusalii, în biserici, de la credincioși.

„Ce avem noi aici, în față? Privind atâția tineri am impresia că am în față holda de aur, de grâu, a Banatului. Acum, când ne pregătim de seceriș, iată că mai întâi secerătorii au venit să culeagă roadele din spațiul minții tinerilor, din școlile noastre bănățene. Constantin Brâncuși a dăltuit în stâncă Cumințenia Pământului. Dragi tineri, eu, pe frățiile voastre, vă declar Cumințenia Banatului. Fiecare dintre dumneavoastră sunteți o Cumințenie a Banatului. Dar, dacă știm că autorul Cumințeniei Pământului a fost Brâncuși, mă uit în această sală și văd câți de Brâncuși sunt, profesorii care, nu în stâncă, ci în știință au dăltuit aceste Cumințenii ale Banatului. Vă felicit și vă declar, dragi profesori, Brâncușii Banatului”, a spus mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan.

Elevii premianţi au fost de pe raza întregului judeţ, de la clasa a V-a la a XII-a, 35 de elevi primit premiul I, 23 de elevi, premiul II, 20 elevi, premiul III, iar alți 39 elevi au primit menţiune. Au fost tot atâţia profesori, cu aceleaşi premii, obținute drept recompensă pentru eforturile depuse.

În foaierul de la etajul I a Filarmonicii Banatul, cei care au primit premiul I şi-au putut admira caricaturile făcute de Ştefan Popa Popa’s, care le-a dăruit acestora 35 de portrete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.