Căldură mare, lumea se pare că stă acasă la umbră şi la răcoare. Pieţele, destul de goale. Dar o ciorbiţă tot trebuie să facem.
Aşadar, să vedem ce ne trebuie, o fasole verde cu 8,00 lei kilogramul, ceapa un kilogram 3,50 lei, roşiile ‚ între 8-10 lei kilogramul. Dacă facem şi nişte vinete înainte de masă 8-10 lei kilogramul, iar ardeiul dacă îl luăm la bucată, depinde de mărime între 1,50 şi 3,00 lei bucata, sau 10,00-12,00 lei kilogramul .
Parcă ar merge şi ceva fructe, suntem în sezon şi avem la alegere cireşele între 7,00 – 16,00 lei per kilogram, pepene roşu cu 6,50 lei/kilogram, nişte căpşuni cu 15,00 lei kilogramul, sau poate nişte zmeură de grădină la 40 lei kilogramul.
Parcă pentru diseară aş face nişte spanac, la 8,00 lei kilogramul şi, de ce nu, şi nişte caise ar fi bune şi uşoare pe noapte la 8,00 lei kilogramul. Pe urmă, înainte de culcare, o să-mi fac un ceai de tei, e doar 2,00 lei grămăjoara, şi cu siguranţă fac vreo doi litri din ea.
Dacă mai vrem şi o legătură de mărar, de pătrunjel, ceapă verde, le găsim la 1,00 leu sau la 2,00 lei.
Dimineaţă înainte să plec la conferinţele de presă de mâine o să-mi fac un dovlecel pane. Am pus ochii pe unul în piaţă, cu coaja verde închis, costă numai 2,00 lei bucata.
Şi de aseară mi-am pus nişte vişine cu zahăr că erau cam acrişoare, am luat numai un kilogram cu 10,00 lei.
Cam aşa stau treburile prin Piaţa 700 din Timişoara.