Conceptul de Teren Padel a apărut în 2013, adus în Timişoara în 2015 de către Jose Miguel Vinals, consulul onorific al Spaniei la Timişoara şi Director Executiv Clariana Catalana SRL, iar la Cluj în 2016.
Padelul, este un sport deosebit, care se joacă pe un teren special, față de tenis, numai în dublu. Terenul de joc este mai mic decât al tenisului de câmp, cu dimensiunile de 10 m/20 m, cu o suprafaţă de joc reprezentând 1/3 din cea a terenului de tenis. În plus este înconjurat cu pereţi de sticlă şi plasă de sârmă, pereţii fiind de mare ajutor jucătorilor.
În prezent există terenuri de padel la Bucureşti, Cluj Napoca şi Timişoara.
Este un sport motivant, care se învaţă rapid şi uşor, se poate juca la orice vârstă, în egală măsură de către bărbaţi sau femei.
Sistemul de punctaj este la fel ca şi cel din tenis, se joacă întotdeauna în dublu, serviciul se face în diagonal. Paletele de joc sunt lipsite de corzi şi cu mânerul mult mai scurt decât a rachetei de tenis, şi este pe numere.
În Spania este central circuitului profesional de padel “World Padel Tour”, Spania fiind şi liderul în Europa cu aproximativ 10 500 de terenuri de padel, iar în toată Europa, aproximativ 12 000 terenuri.
În Timişoara a fost prezentat primul Campionatul Interuniversitar de padel, din care face parte UVT, UPT şi Institutul Agronomic. UVT are trei echipe, UPT 4 echipe şi Agronomicul o echipă, oficial. Neoficial, cei care joacă posibil 20 echipe, şi chiar peste. Deja există particulari care şi-au construit acasă terenuri de padel.
România are la ora actuală 13-14 terenuri. Padelul este un sport potrivit pentru oricine.
Padelul e împrăştiat pe tot globul și se extinde cu o mare viteză.