3 C
Timișoara
marți 26 noiembrie 2024

APIA Timiş, recurge la tehnica modernă pentru a urmări stadiul terenurilor agricole lucrate din judeţ! Despre ce este vorba… VIDEO

APIA Timiş, în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agricole, are în vedere urmărirea culturilor agricole, cu drona. Asta datorită faptului că judeţul Timiş are o suprafaţă foarte mare de teren agricol. ”Sarcina de control pe teren fiind una ridicată, instituţia i-a în calcul, în urma unui protocol semnat între APIA, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Colegiul de Medicină Veterinară a Banatului, prin care să aibe un acord cadru de identificare a lucrărilor în teren, cu drona. Acest lucru ar permite ca în perioada când condiţiile meteo sunt impropii, drona să poată face fotografii, măsurători la culturile fermierilor, unde datorită terenului accesul este imposibil. Astfel că datele obţinute ar putea fi procesate la nivel de universitate şi săpoată fi furnizate instituţiei pentru a le utiliza în ceea ce privesc controalele pe care le efectuează anual” a spus directorul executiv APIA Timiş, dl. Florin Faur

Foto dronă DJI Phantom 4

Este un proiect pilot. Nu este nevoie de ban. Universitatea de Ştiinţe Agricole va pune la dispoziţie drona, plus partea de prelucrare a imaginilor, iar APIA furnizează datele de pe urma cărora să poată avea loc verificarea oportunităţii controlului şi impactul financiar , totul derulându-se în baza unui parteneriat care nu implică costuri financiare din nici una dintre părţi.

Florin Faur director executiv APIA Timis 06

Universitatea pune la dispoziţia agenţiei spaţiile pentru instruirea fermierilor. Judeţul Timiş are aproape jumătate de milion de hectare de teren agricol: „Este judeţul cel mai mare din punct de vedere agricol ca suprafaţă şi ca zootehnie. O mare parte dintre terenurile din Timiş sunt de o bună calitate, agricultura fiind o ramură extrem de importantă, poate chiar una de bază, alături de industrie, care de-a lungul anilor a dus şi la dezvoltarea fermelor de peste 50 de hectare, care au devenit din ce în ce mai mari, şi chiar dacă în ultimii cinci ani numărul fermierilor a scăzut, suprafaţa a rămas aceeaşi”, a mai spus Florin Faur.

La ora actuală, în judeţul Timiş nu mai există nici o palmă de teren nelucrată, şi datorită stimulărilor financiare, atât de la stat cât şi din fonduri europene, APIA Timiş urmărește continuu ca fodurile să ajungă la fermieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :