1.1 C
Timișoara
joi 26 decembrie 2024

”Noi ieșim din UE nu din Europa. Rămânem tot acolo” declară, la Timișoara, ambasadorul Marii Britanii în România VIDEO

British Romanian Chamber of Commerce este o instituție destul de recentă pe piața economică românescă. Acestă entitate reprezintă intresele oamenilor de afaceri britanici care fac sau vor să facă schimburi comerciale în România. Până acum, în afara Bucureștiului, au deschis deja un birou care activează la Cluj. Următorul punct de lucru a venit de la sine. . Trebuia să fie în zona de vest a țării. Potențialul economic a regiunii și proximitatea a două frontiere au convins oamenii de afaceri să încerce și la noi.

semnare colborare cciat brcc (2)

Aseară a avut loc semnarea Acordului de Colaborare între cele două organizații, română și britanică: Camera de Comerț Britanico-Română și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș document care oferă cadrul instituțional de cooperare destinat promovării comerțului și investițiilor între Marea Britanie și România – județul Timiș.

semnare colborare cciat brcc (5)

Acțiunea este prilejuită de deschiderea oficială a Biroului Regional Timișoara al Camerei de Comerț Britanico-Română. Cu acest prilej a avut loc și Ceremonia de tăiere a panglicii inaugurale, a cochetelor birouri de la sediul BRCC din Piața Ionel Brătianu nr.1. Cladirea este recent renovată, cu mare atenție la detaliile vechi dar și cu tușe moderne. Din parte britanică au fost prezenți ES Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România, Colin Lovering, Președinte BRCC România și Charles Crocker, CEO a BRCC Romania.

semnare colborare cciat brcc (11)

Nu este nimic nou pentru noi, dar este important ca sa deschis astăzi acest birou regional pentru că evident se vor apropia si se vor dezvolta relațiile bilaterale mult mai ample. Dacă până acum am organizat parteneriate, misiuni economice, acorduri (cum este cel cu Nottingham) sau vizita de până acum a nu mai puțin de patru ambasadori britanici la noi în instituție. Sunt convinsă că de astăzi începând, după discuțiile avute cu domnul ambasador, cu domnul președinte al camerei Britanico-Română relatiile de colaborare se vor dezvolta. Deja în jumătate de oră s-a discutat despre o nouă vizită la Londra. Și vom reuși probabil să organizăm o misiune economică până la finalul anului. Domnul Ambasador a promis că revine în Timișoara și va fi la CCIAT pentru a creiona împreună un program de lucru și a realiza o agendă de lucru. Nu ne oprim doar la semnarea unui Protocol ci vom trece la treabă cu biroul regional deschis azi. S-a discutat despre industria IT și de industrie in general. De producție industrială și mai puțin despre service. Chiar dacă Anglia este în plin proces Brexit nu se vor intrerupe nici un fel de relații. Este exact situația oricăror țări non-UE”. A făcut un mic rezumat al relațiilor firmelor românești cu cele britanice Directorul Florica Chiriță, semnatara din partea timișeană a acordului de colaborare.

semnare colborare cciat brcc (16)

„S-a votat și decizia a fost clară. Vom ieși din Uniunea Europeană dar asta nu înseamnă că nu mai suntem în Europa. România este un partener strategic cu Marea Britanie și lucrăm în domeniile de securitate și de prosperitate mai ales. Și vom continua să facem asta. DE exemplu săptămâna viitoare voi fi la Constanța pentru o vizită legată de navele de război (distrugătoare) britanice.Și pentru a spune un bun venit celor patru avioane britanice ce vor fi dizlocate pe teritoriul român pentru a apăra impreună cu colegii români pericolele ce pot veni dinspre Marea Neagră.

În domeniul prosperității cred că avem deja o colaborare foarte bună aici, la Timișoara și județul Timiș, și vrem să o dezvoltăm în continuare. Aici sunt în jurul a 100 de firme britanice ce lucrează. Dar trebuie accentuate aceste relații. Tocmai pentru asta am deschis azi acest birou în orașul dumneavoastră pentru a dezvolta relațiile noastre. Domeniile de interes sunt foarte largi. Cea mai mare rată de creștere este in domeniul IT unde sunt mii de angajați români. Dar avem investiții în domenii foarte diverse: de la o firmă specializată în traduceri din cele mai diverse limbi până la Cramele Recaș unde avem interes in viticultură. Pe piața muncii britanice sunt bine veniți toți ce ce fac trebă bună. Să nu uităm de cei 2000 de medici români din Londra din serviciul Național de Sănătate. Sau in industria construcțiilor și în agricultură de asemenea fac o treabă bună. Numeni nu are nimic cu ei. Este de menționat număr în creștere al studenților ce vin la universități. Toți sunt bine veniți. În ultimul timp crește mult numărul al celor vin să petreacă vacanțe la noi. Asta este înbucurător. După Brexit vor fi negocieri, dar nu pot să prevăd rezultatele de acum”a concluzionat ES Paul Brummell ambasadorul britanic la București despre drumul relațiilor dintre țările noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

181 pacienți s-au prezentat în urgență în prima zi de Crăciun la Spitalul Județean Timișoara

În prima zi de Crăciun, Serviciul de Urgență al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a înregistrat o activitate intensă, specifică sărbătorilor...

Undă verde pentru regenerarea urbană a zonei Piața Traian din Timișoara. Peste 14 milioane de euro, fonduri nerambursabile, vor fi investiți în proiect

Cartierul istoric Fabric din Timișoara se va transforma radical în următorii ani, în urma unei investiții ample, realizate cu ajutorul Programului Regional Vest. Patru...

Citește și :