Excelenţa sa dl Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România, s-a aflat astăzi pe Aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara, domnia sa venind pentru a doua oră în Timişoara, prima dată în luna noiembrie, la invitaţia UVT, iar acum pentru deschiderea celei de a doua filiale a Camerei de Comerţ Româno-Britanice, după cea de la Cluj, fără a se lua în considerare Bucureştiul.
Excelenţa sa consideră Timişoara un oraş foarte dinamic, deschis la investiţii străine, dar şi poarta de vest a României pentru zborurile internaţionale, Londra fiind considerată destinaţie de top pentru bănăţeni, mai ales că în Marea Britanie lucrează, numai în domeniul sanitar, peste 2000 de medici şi asistente medicale, românii fiind consideraţi oameni serioşi, de cuvânt, pe care te poţi baza.
Domnia sa a mai spus că „Marea Britanie rămâne în continuare o ţară europeană, chiar dacă la ora actuală se află într-un intens proces de negociere pentru ieşirea din UE, şi vor continua în acest timp negocieri de asociere cu parteneri din Uniune, căutându-se ca pe viitor să existe legături cât mai strânse pentru comerţul cu UE”.
Primul pilon de legătură între Marea Britanie şi Timişoara este relaţia cu Camera de Comerţ Timişeană şi în curând va fi focusat cel de-al doilea pilon, de această dată cel cultural, englezii arătându-se foarte interesaţi de cultura bănăţeană.
„A fost o vizită deosebit de onorantă pentru Aeroportul Timişoara, prin prezenţa ES Paul Brummell, care s-a arătat interesat de problemele de dezvoltare şi comerciale ale aeroportului. Pe noi ne interesează investiţiile britanice pentru această zonă a ţării, ce vor conduce implicit şi la dezvoltarea traficului pe Aeroportul Timişoara. Am avut mai multe discuţii şi ne-am manifestat şi noi îngrijorarea faţă de traficul de pasageri, care este pe primul loc pe ruta Timişoara-Londra, chiar dacă avem negociate şi alte destinaţii cu Marea Britanie . Ne interesează de asemenea negociere acordului Open Sky, care la ora actuală funcţionează în Europa, şi care ar putea să conducă la bariere birocratice privind traficul aerian”, a spus directorul Aeroportului Timişoara, Dan Idolu.
Se doreşte o legătură strânsă cu Marea Britanie, cu cât mai multe destinaţii, dar şi cu cât mai multe investiţii româno-britanice, precum și schimburi culturale.