O parte din aleșii USR au poposit vineri seara la Reșița, în cadrul unui prim contact cu membrii și simpatizanții partidului din Banatul Montan dar și cu presa. Parlamentarii USR Oana Bîzgan, Cătălin Drulă, Nicu Fălcoi și Cristian Ghica au susținut o conferință de presă, susținând că grupul USR s-a poziționat deja în parlament, cumva aidoma presei, considerându-se ”câinele de pază” al instituției și al votului de aici. Ei își propun să fie cât mai aproape de cetățeni, astfel încât nevoile locale să fie duse prin intermediul lor mai departe, chiar și în cazul județelor fără reprezentare USR în Parlament. Cei de la USR nu au ascuns că se pregătesc încă de pe acum, intens, pentru viitoarele alegeri locale, încercând să construiască organizații în toate localitățile.
„USR dorește să fie cât mai aproape de toți românii, vrem să știm care sunt nevoile locale și, prin noi, să fie duse în Parlament. Eu fac parte din Comisia de politici economice și sunt președintele Comisiei de egalitate de șanse pentru femei și bărbați, de unde cred că putem să împingem împreună proiecte atât la nivel național, dar mai ales la nivel local”, a declarat, printre altele, Oana Bîzgan, deputat USR de București dar originară din Reșița.
Cătălin Drulă este deputat de Timiș, membru în Comisia pentru transporturi și infrastructură și președinte al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, fost consilier al lui Dacian Cioloș pe partea de transporturi. El a amintit despre câteva realizări și reușite pe care le-a avut USR-ul în forul legislativ. „Săptămâna trecută în Comisia pentru agricultură colegii noștri de acolo, Adrian Prisnel și Cristian Ghinea, au reușit să blocheze o tentativă de respingere a unei Ordonanțe date de Guvernul Cioloș în ceea ce privește pădurile, o tentativă de mutilare a Ordonanței care ar fi redus foarte mult pedepsele pentru anumite infracțiuni legate de chestiuni forestiere. Au reușit să provoace o dezbatere. Același lucru s-a întâmplat și în Comisia de sănătate, în ceea ce privește Ordonanța care profesionaliza managementul spitalelor”, a afirmat Cătălin Drulă.
Cătălin Drulă a vorbit și despre propunerile USR în legătură cu transmiterea live a ședințelor din comisiile parlamentare, introducerea votului electronic în comisii și facilitarea căutării de informație în textele de lege, open data.
Senatorul de Timiș Nicu Fălcoi, secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și membru al Comisiei speciale de supraveghere S.I.E., a precizat că a depus patru amendamente care se referă la suplimentarea fondurilor alocate pentru instruirea militarilor, având în vedere că, pentru prima dată în 27 de ani, s-au alocat 2% din PIB pentru MApN. „Aceasta ar fi fost o veste extraordinară dacă nu ar fi fost o păcăleală totală, pentru că, de fapt, toată diferența de 48% față de anul trecut s-a dus pe investiție în tehnică militară, care se face pe programe multianuale. Dacă în acest moment s-ar demara procedurile pentru achiziția acestor tehnici militare, până la sfârșitul anului, probabil am reuși să terminăm doar cu licitațiile. Practic, sunt mult prea mulți bani pentru cât se poate cheltui. Prin urmare, am venit cu aceste patru amendamente, pentru a suplimenta sumele acordate pe anumite capitole din buget, astfel încât, de exemplu, un pilot să poată face standardul NATO de 180 de ore de zbor. Încercăm să fim cât se poate de profesioniști, să nu fim populiști…Noi suntem câinele de pază în momentul acesta acolo. Chiar dacă suntem puțini, asta nu înseamnă că ne lăsăm”, a spus Nicu Fălcoi.
Oana Bîzgan a reconfirmat sprijinul pentru județul Caraș-Severin, un județ care are diferite perspective de dezvoltare. „Eu aș vorbi puțin de poziționarea geografică a Carașului care din punctul meu de vedere reprezintă un pontențial. Cred că cu toții înțelegem că dacă județul Caraș ar beneficia de o rețea de infrastructură mult mai potrivită sau modernă, Carașul ar fi o destinație de investiții atât străine, cât și locale mult mai atractivă.”
Cristian Ghica, vicepreședinte USR, și Andrei Plujar, președintele USR Reșița, au adus în discuție dorința de întărire a filialelor și modalitatea de creștere sănătoasă a USR prin atragerea de noi membri dornici de implicare. „De multe ori, prin rețelele de socializare, invităm simpatizanții să ni se alăture, să purtăm discuții, pentru a afla ce facem în cadrul USR și să încercăm să îi convingem să intre în rândul USR. Sigur, există niște criterii foarte bine stabilite de către organizația centrală prin care poți să devii membru al USR. Pe lângă organizația USR Reșița, încercăm să mărim și filiala județeană. Căutăm membri noi în toate localitățile udețului Caraș-Severin, dar ne bazăm pe aceleași criterii de selecție”, a subliniat Andrei Plujar.
Niste onanisti tristi!!!