Edilul orașului, Nicolae Robu, dorește să aducă Timișoara la un nivel cât mai modern și totodată să promoveze părțile principale ale orașului. Pentru proiectele care urmează nu se exclude colaborarea cu studenții timișoreni, care pot veni cu idei în dezvoltarea conmceptului de Smart City. Studenții vor avea ocazia să conceapă propriile aplicații.
„City managerul Robert Cristof va genera un portofoliu pentru aplicații mobile și alte aplicații informatice pe care să încercăm să le generăm și mai apoi să le achiziționăm, astfel încât să promovăm în oraș cât mai multe dintre elementele ce vor defini conceptul de Smart City”, transmite Nicolae Robu.
Pentru dezvoltarea proiectului, city managerul va colabora cu mediul universitar din Timișoara. Se dorește materializarea initiativei de constituire a unor grupuri de voluntari pentru demararea proiectului. Voluntarii vor participa la întâlniri de tipul brainstorming și totodată la dezvoltarea efectivă a aplicaților dorite. De asemenea, există posibilitatea ca unele aplicații, la sfârșitul proiectului, să fie premiate în bani, de către conducerea municipalității. Aplicațiile reușite, care își vor demonstra eficacitatea, vor fi răsplătite în bani, adaugă Nicolae Robu.
Aplicațiile care urmează să fie introduse în portofoliu vor viza diverse domenii, care să pună în evidență elementele de bază ale orașului de pe Bega. Spre exemplu, turiștii, dar și timișorenii, vor putea afla detalii amănunțite despre clădirile istorice cu ajutorul aplicațiilor de pe telefon.
„I-am cerut lui Robert Cristof să se informeze cu ceea ce există în orașele cele mai avansate, în ceea ce privește implementarea conceptului de Smart City. Vom face o anumită prioritizare și vom trece la implementare, astfel încât să promovăm cât mai multe idei ultramoderne în Timișoara”, spune Nicolae Robu.