10.1 C
Timișoara
miercuri 20 noiembrie 2024

Odiseea, o aventură oceanică cu Lambert Wilson și Audrey Tautou

Din ianuarie, cine merge la cinematograf află povestea personajului care, unora dintre noi, le-a însoțit toată copilăria: Odiseea, incredibila aventură a Comandantului Jacques-Yves Cousteau, distribuită de Independența Film.

Un film cu Lambert Wilson (Matrix Reloaded, Flawless, Babylon A.D., Of Gods and Men, Catwoman) în rolul exploratorului și Audrey Tautou (Amelie, The Da Vinci Code) în rolul soției. Regizat de Jérôme Salle. Parteneri ai lansării filmului în România: GREENPEACE, TV5MONDE, Cinemagia, Bloguluotravă, Cărturești.

Regizorul spune despre actorul pe care l-a ales să-l joace pe Cousteau că posedă ceea ce el apreciază cel mai mult la anglo-saxoni: „o combinație între talent, modestie și respect pentru echipă”. Pentru Lambert Wilson a fost și un efort fizic enorm. A trebuit să țină o dietă draconică pentru a arăta doar piele și os, la fel cum era Jacques-Yves Cousteau. „În timpul filmărilor era mereu înfometat. Nu mânca și nu bea aproape nimic. Îi era foame tot timpul. Dar ăsta a fost prețul pentru a deveni Cousteau. În condițiile în care, subliniez, nu au deloc aceeași conformație”.

„Audrey Tautou și Simone (a doua soție a exploratorului – n. red.) au multe lucruri în comun”, spune regizorul. „În primul rând, ambele sunt foarte independente, genul acela de independența franțuzească. Ambele sunt destul de rebele. Adesea cam vorbărețe, dar foarte modeste. Altă trăsătură comună: abilitatea de a-și găsi locul într-o lume masculină. Au fost foarte puține fete în echipă, iar Audrey și-a găsit imediat locul la masa plină de o bărbați. Și, nu în ultimul rând, ca și soția lui Cousteau, și lui Audrey îi place marea. E un navigator adevărat. Am văzut-o în timpul unei furtuni în Antarctica: vântul sufla cu peste 80 de noduri, dar ea nu s-a lăsat deloc impresionată”, își amintește Salle.

Odiseea/The Odyssey (2016) este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

Durata filmului: 2h 2min.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Conferinţa internaţională „1989, anul revoluţiilor europene în memoria colectivă” 22.11 – 23.11.2024

21 noiembrie 2024 18.00 – 19.00 vizită la Memorialul Revoluţiei 22 noiembrie 2024 Sala Adam Müller Guttenbrunn Sesiune de comunicări I – Moderator: Gino Rado şi Virgiliu Bârlădeanu 9,30...

Cine sunt câștigătorii premiilor literare ale Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România pentru anul editorial 2023

PREMIUL OPERA OMNIA pentru întreaga activitate literară Viorel Marineasa PREMIUL CARTEA ANULUI - POEZIE EX AEQUO Șerban Foarță, Erosophia. Incantații & O catilenă, Editura Brumar, 2023 Ivo Muncian, Pur și simplu...

Citește și :