La orele dimineţii, Piaţa 700 pare un loc destul de singuratic, cu câţiva vânzători şi tarabe înfăşurate cu pături sau material pentru a proteja marfa expusă. Cei care vând în pieţe s-au obişnuit deja cu frigul, indiferent dacă motivele sunt pentru a câştiga nişte bănuţi în plus sau pentru a schimba o vorbă cu celălalt.
Fiecare vine de la orele 6 sau 10 ale dimineţii, stând până la orele amiezii: “Eu aici stau toată ziua. Ce să fac dacă cu o pensie de două milioane? În general, legumele şi fructele sunt toate îngheţate. Le duci în casă, le pui pe masă – numai apă!”
“Sunt aici de pe la orele 9 sau 10 dimineaţa. Cum mă protejez de frig? Mă îmbrac mai bine, ba mai rabd de frig, ba mai aşa… Îmi trece, că sunt călită. Sunt bătrână, am 85 de ani. Ce să fac? Nu pot să stau acasă aşa. Aici mai vorbesc şi eu cu omul”, ne spune o bătrână din piaţă.
O veste bună despre produsele româneşti vine de la unul dintre comercianţii pieţei 700. Acesta are o părere bună despre Timişoara în ceea ce priveşte comerţul:
“Am produse care nu sunt afectate de frig, ca de exemplu, ceaiuri şi siropuri. Oamenii nu prea vin fiindcă e ger. Cred că o să fie din ce în ce mai multe produse de-ale noastre. Pieţele se îndreaptă spre produse aproape 100% româneşti. De ce cred asta? Fiindcă produsele de marketing nu mai prea sunt pe piaţă. Din cauza acestora sunt mesele din pieţe goale. Cred că vor fi produse de calitate, mai ales în pieţele din Timişoara, cel puţin. Cunosc aproape toată ţara, dar în Timişoara va fi ceva deosebit, Banatul este un loc deosebit. În următorii ani o să se vadă. Piaţa 700 este o piaţă deschisă unde produsele nu sunt alterate. De exemplu, fructele de pădure nu le poţi băga în marketing unde este spaţiu închis. Tot produsele noastre sunt cele mai bune ( n.r. – produsele româneşti ) Şi ceaiurile noastre sunt foarte mult căutate de străini”, a relatat Coste Viorel.