1.1 C
Timișoara
marți 24 decembrie 2024

Demarează proiectul de investiții Programul Operațional Infrastructură Mare pentru alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș

În luna decembrie 2016 a fost semnat Contractul de Finanțare pentru ”Fazarea Proiectului Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș”, prin noul program național de investiții Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Valoare totală a proiectului este de circa 63.047.409 lei (fără TVA), din care 46.602.123 lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin POIM, 8.221.382 lei sunt asigurați de Aquatim SA, 7.127.383 lei de la bugetul de stat și 1.096.521 lei de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).

”Fazarea Proiectului Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș” reprezintă faza întâi de implementare a proiectului POIM. Proiectul cuprinde investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de distribuţie şi de tratare a apei potabile precum şi pentru colectarea şi epurarea apelor uzate în localităţile: Deta, Recaș, Jimbolia, Sânmihaiu Român și Utvin. Lucrările însumează extinderea reţelei de canalizare cu aproximativ 37 km, extinderea și modernizarea reţelei de apă cu aproximativ 11 km, reabilitarea unei stații de tratare a apei potabile, construcția și reabilitarea a cinci rezervoare de înmagazinare a apei și realizarea a 14 stații noi de pompare a apelor uzate.

În paralel cu acest proiect, Aquatim lucrează și la etapa a II-a a Programului Operațional Infrastructură Mare, societatea depunând, la sfârșitul anului trecut, spre aprobare la Ministerul Fondurilor Europene, cererea de finanțare pentru un nou proiect, mai mare, în valoare de circa 180 de milioane de euro.

Proiectul se adresează localităților din județul Timiș cu peste 2000 de locuitori. Lucrările propuse pentru a fi realizate în cadrul celei de-a doua etape vizează construcția și reabilitarea a 22 de stații de tratare a apei potabile, a 56 de rezervoare de înmagazinare a apei, a șase stații noi de epurare a apelor uzate, a 80 de stații de pompare a apei uzate, extinderea rețelei de apă cu aproximativ 340 km, reabilitarea rețelei de apă cu circa 140 km, extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare cu aproximativ 400 km și construcția unei linii de uscare a nămolului provenit din stațiile de epurare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :