3 C
Timișoara
luni 25 noiembrie 2024

Timișul continuă să domine topurile de afaceri din România! În restul țării, cu excepția Capitalei și a altor câtorva județe, e jale mare!

Potrivit unei remarcabile analize realizate de directorul editorial al publicației Ziarul Financiar, Cristian Hostiuc, situația economiei românești continuă să fie una complicată și marcată de ineficiență. Astfel, în pofida unei creșteri economice anuale de 3 la sută, în medie, în ultimii trei ani, inegalitățile și disparitățile economice dintre județele României nu doar că s-au menținut în toți acești ani, dar chiar s-au adâncit.

Hostiuc remarcă, înainte de toate, slăbiciunea capitalului autohton în raport cu cel străin, element care explică, în opinia sa, decalajele enorme de dezvoltare între regiunile istorice al țării. Autorul îi atrage atenția actualului premier, Sorin Grindeanu, că are datoria să analizeze în detaliu problemele reale ale economiei românești, structurale, în esență, pentru a nu eșua, la fel ca ceilalți prim-miniștri de până acum, în tentativa absolut necesară, de a sprijini concret mediul economic privat, la nivel local și național. Iată, mai jos doar trei pasaje din analiza menționată care devoalează în detaliu unde ne aflăm, în realitate, la capitolul starea economică a națiunii!

,,Dacă Bucureştiul are o cifră de afaceri de 458 de miliarde de lei anual, Ilfovul de 75 de miliarde de lei, Timiş de 49 de miliarde de lei, la polul opus Mehedinţi are 2,7 miliarde de lei (cel mai sărac judeţ din România din punct de vedere al businessului), Giurgiu – 5,2 miliarde de lei, Covasna – 5,3 miliarde de lei, Vaslui – 5,4 miliarde de lei, Caraş Severin de 5,6 miliarde de lei şi Teleorman – 5,7 miliarde de lei. Nu ştiu cine a condus judeţul Mehedinţi în ultimii 20 de ani, cine a fost la putere, dar pare să nu mai fie de trăit acolo.

Numai 250.000 de români câştigă peste 1.000 de euro net pe lună (Liviu Dragnea a promis că după patru ani, 1 milion de români vor câştiga această sumă).

Numai în cinci judeţe salariul mediu net depăşeşte 2.000 de lei net,respectiv Bucureşti – 2.700 de lei, Ilfov – 2.300 de lei, Timiş– 2.100 de lei, Cluj – 2.100 de lei şi Sibiu – 2.000 de lei. La polul opus, cele mai sărace judeţe sunt Harghita – 1.375 de lei, Maramureş – 1.376 de lei, Bihor – 1.396 de lei şi Teleorman – 1.415 lei.

După ce că natalitatea în România este negativă (numărul de morţi depăşeşte numărul noilor născuţi), acum am ajuns ca, pentru prima dată, numărul firmelor şterse din economie să-l depăşească pe cel al companiilor nou create. Ultimele date arată că în perioada ianuarie-noiembrie 2016 au “murit” 100.764 de firme, şi s-au născut 100.137″.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

AUR a ratat ținta la prezidențiale

Nici la sediul Alianței pentru Unirea Românilor situația de la orele serii nu era prea strălucită. Ba se poate spune chiar că tristețea era...

FOTO | Cât de sumbru poate deveni viitorul României? Iată primele rezultate ale alegerilor

Rezultate parțiale alegeri prezidențiale primul tur, 25 noiembrie ORA 00:35 Spre nedumerirea multor români, un candidat neașteptat pare că se află pe primul loc la...

Citește și :