7.2 C
Timișoara
joi 28 noiembrie 2024

Rețetă Pomișor de Crăciun

Rețetă Pomișor de Crăciun- rețeta cu care îi vei înveseli pe toți cei din jurul mesei!

Ingrediente Pomișor de Crăciun:

✽ 230 ml lapte

✽ 75 g unt

✽ 70 g zahăr

✽ 2 pliculeț‑e zahăr vanilat

✽ 450 g făină

✽ un praf sare

✽ un plic drojdie uscată

✽ un gălbenuș

✽ o lingură lapte

✽ zahăr pudră, pentru servit

 

  1. Laptele ­și untul se pun pe foc cât să se încălzească ­și să se topească, fără a fierbe. Apoi, se pun într-un vas mai mare.

2 Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, făina, drojdia. Se frământă, apoi se împarte aluatul în 11 bucăți, 10 pentru globulețe ­și una pentru piciorul pomi­șorului. Se acoperă cu un ­șervet curat de bucătărie ­și se lasă la crescut pentru o oră.

3 Se pun bilele crescute în tava de copt tapetată cu hârtie, respectând dimensiunile ș­i modul de aș­ezare pentru a forma un pomi­șor de Crăciun.

4 Se unge pomiș­orul format cu gălbenuș­ amestecat cu lapte ­li se coace 20 de minute.

Se scoate ­și se lasă la răcit. Se serveș­te pudrat cu zahăr.

 

Sursa: libertateapentrufemei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Dar din dar se face Rai: ajută 100 de familii cu o masă de sărbătoare

Sărbătorile de iarnă reprezintă bucurie, familia adunată în jurul bradului, mese îmbelșugate. Și totuși, avem bătrâni care sunt singuri și se culcă flămânzi, copii...

Rezultate Eduniversal Ranking for Business Schools, Best Masters and MBAs 2024

Conform clasificării Eduniversal Ranking for Best 1000 Business Schools, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul UVT este ierarhizată pe poziția...

Citește și :