Evenimentul de lansare al cărții ”Schițe de viață trăită”, care a avut loc marți, scrisă de către inginerul Alexander Cornut, a reunit zeci de prieteni, profesori și colegi, în cadrul Universității Politehnica din Timișoara.
Lansarea volumului s-a dovedit a fi o seară inedit petrecută între prieteni. Profesori și foști dascăli ai universității, precum și prieteni apropiați ai scriitorului, au venit cu încurajări și aprecieri.
Alexander Cornut, autorul cărții, este inginer electrotehnic, absolvent al Universității Politehnica din Timișoara, promoția 1959, promoția de aur. După absolvire, și pe parcursul a numeroși ani, a fost angajat în activități profesionale cu finalitate educațională. Activitățile au fost desfășurate atât în învățământul superior tehnic românesc, în cadrul UPT, cât și în cel algerian, la Școala Politehnică din Alger. În paralel și-a asumat temporar responsabilități de conducere și în sfera managementului academic și al fotbalului de performanță.
În 1987 a părăsit definitiv România și s-a stabilit în Germania, unde a lucrat până la pensionare, în domeniul proiectării industriale. În toate activitățile întreprinse, autorul a aprobat o temeinică cultură generală și de specialitate. Totodată, a stăpânit foarte bine mijloacele de comunicare interumană, o remarcabilă inteligență și spirit creativ, în adoptarea și promovarea unor decizii optimale. Calitățile enumerate i-au adus numeroase aprecieri.
”Volumul ”Schițe de viață trăită” ni-l prezintă pe Alex, așa cum îi spun prietenii, în ipostaza inedită de autor de literatură memorialistică. Este vorba despre un demers autobiografic de largă extensie temporală și socială, care pune în valoare principii de viață. Principii precum dreptul la opinie personală și nevoia de echitate în relațiile interumane, respectul mutual, viziunea globalizatoare, spiritul de observație și ironia fină, ce caracterizează modul de a fi al autorului”, declară fostul rector al UPT, profesor universitar emerit, Alexandru Nichici.
Un alt prieten și coleg din cadrul universității transmite următoarele gânduri, într-o explicație istorică: ”Mă bucur faptul că Alex a avut energia de a trece pe hârtie amintirile sale, din diferitele perioade ale vieții. Relația noastră de colegialitate a devenit în timp o relație de prietenie. Cu toții am avut prilejul să îl cunoaștem pe Alex ca o persoană deschisă, sinceră, dotat cu mult umor și permanent optimist. El a fost inițiatorul și motorul participării noastre în diferite activități sportive. În special în competiții, maraton de baschet de dimineața până seara. Nu a pierdut niciuna din aceste calități. Întâlnirile noastre tradiționale au întărit relația de colegialitate și au transformat-o într-o adevărată prietenie. El a fost un exemplu de urmat. Îl felicit și îi doresc tot binele”, declară Zsolt Mogyoi.
Evenimentul s-a încheiat cu mulțumiri și bucurii sufletești din partea autorului, cu note de umor și un pahar de șampanie, lângă volumul lansat.