Mircea Sandu era alcoolic, Prunea făcea cinste cu „curve profesioniste”, combinaţii de tot felul, saci cu bani şi chiar o revoluţie pornită de la Timişoara, la comandă politică. Mitică Dragomir aruncă în aer toată lumea fotbalului românesc, în cele 512 pagini ale cărţii sale „Meciurile vieţii mele”.
Dragomir vorbeste într-unul din capitole despre încercările repetate ale oamenilor din fotbal sau politică de a-l executa din funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.
Puci-ul fraţilor Becali, susţinuţi din umbră de Mircea Sandu, cu planul ca Gino Iorgulescu să preia Liga…
Apoi, tentativa lui Cosmin Guşă de a acţiona pe linie de partid, prin ordin catre prefecţii PSD din Arad şi Timişoara – planul era ca „revoluţia” să plece din vest-ul ţării, cu influenţarea conducătorilor de cluburi din acea zonă, dar complotul a fost oprit la timp de Adrian Nastase, „acest mare politician”, aşa cum îl descrie Dumitru Dragomir în cartea sa.
Şi, nu în ultimul rând, încercarea lui Ionuţ Lupescu şi Florin Prunea de a-l săpa pe Dragomir. Fostul şef al Ligii detaliază, colorând capitolul cu dezvăluiri din 2007, când cei doi lucrau în echipa lui Mircea Sandu la FRF.
„Mircea Sandu era dominat de Lupescu şi Prunea şi de multe ori făcea exact ce-i spuneau ei. Au încercat şi cu mine o manevră, când, chipurile, au uitat să mă treacă pe o listă la deplasarea echipei naţionale la un joc din străinătate.”
„Nici nu i-am bagat în seamă, dar înaintea meciului de calificare cu Olanda, pe care am bătut-o la Constanta cu 1-0 (gol marcat de Goian), în cantonamentul echipei naţionale de la hotelul Rex (al lui Viorel Păunescu), Prunea a venit cu două fete frumuşele (curve profesioniste), iar o parte dintre conducatorii care însoţeau naţionala… şi-au lăsat increle pe bani mulţi! Aşa ceva nu se întâmplase nici la echipe de Divizia C!”
„I-am atras atenţia lui Mircea Sandu, dar el era în perioada în care bea serios şi nu prea dădea importanţă la ce se întâmpla la echipa naţională. De fapt, şi el era învăţat cu asemenea practici, mai ales la deplasările în străinătate.”
„Ce pot să spun acum este faptul că antrenorii habar nu aveau de foarte multe întâmplări, acte de indisciplină – de la băutură până la femei uşoare”, povesteşte Dumitru Dragomir în cartea sa.
El susține că a fost debarcat de la Ligă pentru că a refuzat o șpagă de 20 de milioane pentru a-i da lui Arpad Paszkany drepturile TV fără licitație.
Arpad Paszkany l-ar fi sunat pe Dumitru Dragomir în 2013 și i-ar fi transmis că dorește să se întâlnească la hotelul Alexander din București.
Fostul președinte LPF redă în carte dialogul în care Paszkany ar fi afirmat că dorește să cumpere drepturile TV pe următorii cinci ani, fără să se organizeze licitație.
Dragomir susține că a adus în discuție ilegalitatea unei astfel de înțeleger și Paszkany i-ar fi răspuns că se va folosi de relațiile pe care le are cu oameni importanți, prezentați drept „Grupul de la Cluj”, care ar putea aranja o astfel de afacere.
Conform lui Dragomir, patronul clujenilor ar fi oferit 175 de milioane de euro pentru drepturile TV pe o perioadă de cinci ani, dar și un comision de 20 de milioane de euro pentru șeful Ligii! Și o parte din profit ar fi trebuit „întoarsă” cu dedicație pentru campania electorală din 2014. „Participi şi dumneata cu cîte un milion la campaniile electorale şi vei avea numai avantaje”, i-ar fi zis Paszkany.
Paszkany și Dumitru Dragomir s-au întâlnit apoi la Cluj, acasă la Iuliu Mureșan, unde oficialul Ligii susține că a refuzat să se implice în afacere, așa că a fost amenințat de Paszkany că va înlăturat de la conducerea LPF.
Dumitru Dragomir mai povesteşte în cartea sa – „Meciurile vieţii mele” – că Gigi Becali avea metode ingenioase de a trişa la poker sau barbut. Era întotdeauna preocupat să îşi fure adversarul. „M-a invitat într-o seara la Lido să jucam poker în doi. După câteva mâini, îl văd că dă cărţile încet şi se tot uita ca înecatu’ să le desluşească. M-am prins şi l-am controlat. Avea un ciob de oglindă între teancurile de bani şi când făcea el cărţile vedea întotdeauna ce am eu în mână.”