Dacă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România nu investeşte în variante de ocolire a tuturor oraşelor din România, atunci o poate face Consiliul Judeţean Timiş. Un ales judeţean, Marius Martinescu, fost primar în Lugoj, cere finanţare pentru studiul de fezabilitate pentru realizarea centurii de ocolire pe partea de sud a municipiului Lugoj.
Potrivit proiectului realizat de consilierul judeţean, CJT ar urma să cheltuie 450.000 de lei pentru realizarea documentaţiei tehnice în vederea construirii centurii de sud a Lugojului. Asta în condiţiile în care CNADNR nu areîn plan un astfel de obiectiv în 2016, iar Masterplanul de transport al România a exclus varianta de ocolire.
„Tranzitul auto dinspre municipiul Reşiţa şi localităţile învecinate, oraşul Buziaş şi localităţile învecinate spre centrul, nordul şi estul României se face prin municipiul Lugoj. Acest tranzit auto provoacă daune infrastucturilor municipiului Lugoj, fondului locativ, traversarea municipiului realizându-se pe arterele stradale. Acest tranzit auto crează probleme de mediu şi sănătate pentru cetăţenii municipiului Lugoj”, îşi motivează consilierul judeţean iniţiativa.
Dacă va fi inclusă în bugetul judeţului, atunci centura de ocolire pe partea de sud a Lugojului va avea următorul traseu: DN 6-sens giratoriu Coşteiu, cu traversare râu Timiş, linia C.F. Lugoj-Timişoara, DJ 592, linia C.F. Lugoj-Buziaş, DN 68B, DN 58A, linia C.F. Caransebeş-Lugoj, DN6 sens giratoriu spre Caransebeş.
Dacă bugetul naţional se va aproba luna aceasta, atunci şi bugetul judeţului Timiş va intra la vot în următoarea şedinţă de plen.