0.1 C
Timișoara
miercuri 27 noiembrie 2024

UVT a început anul academic altfel! Ce surprize îi așteaptă pe studenții din anul I și nu numai? VIDEO

Peste 15.000 de studenți, dintre care 3.500 în anul întâi, au început, astăzi, 28 septembrie, un nou an universitar la Universitatea de Vest din Timișoara. Instituția îi așteaptă cu un proiect implementat anul trecut, Săptămâna de inițiere, care cuprinde un program destinat în special studenților de anul I, dar și celor interesați să descopere universitatea.

UVT propune activități de socializare între studenți, de cunoaștere a universității, de explorare a orașului Timișoara, de prezentare a programelor de studiu și a cursurilor oferite de Universitatea de Vest, conferințe, workshop-uri, activități culturale, sociale, teambuilding-uri, concerte, petreceri, excursii și competiții sportive. Amintim că evenimentul Univibes va transforma universitatea într-o scenă imensă, unde mai multe trupe vor face spectacol.

Printre invitații aflați la deschiderea noului an universitar s-au numărat: edilul Timișoarei Nicolae Robu, prefectul județului Timiș Mircea Băcală, Nicoleta Moldovan, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Traian Stancu, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, iar rectorul UVT Marilen Pirtea a fost gazdă.

Rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, atrage un semnal de alarmă asupra noii generații de studenți, care vin în cadrul universității. Conducerea consideră că generația Facebook și Google trebuie să ia în considerare următoarele aspecte: ”Dacă până acum accesul la informației era doar cu ajutorul bibliotecilor, al revistelor și al periodicelor, acum informația este la un click distanță. Trebuie să fim însă atenți la informațiile consistente, care vin să ne cucerească. Aici este foarte important să fim atenți la informațiile primite și să le alegem cu grijă. Când vorbim despre informațiile din reviste sau articole științifice avem garanția că acestea au trecut printr-un filtru de verificare. Consider că a trecut perioada în care spuneam că cine are informația, deține puterea. Acum, informația este peste tot în jurul nostru. Cred că cine știe să gestioneze informația și să o aleagă pe cea corectă, acela va avea puterea. Noi, cei de la UVT suntem conștienți de acest fenomen și din această cauză suntem proactivi. Dorim să venim în întâmpinarea studenților cu tot ceea ce putem, pentru a-i ghida în acest tumult al informației. Noi suntem altfel pentru că vrem să trăim în prezent, gândindu-ne să construim viitorul”.

Începând cu acest an universitar, pe coridoarele universității au fost instalate dispozitive inteligente, care vin în ajutorul studențiilor din anul I și persoanelor cu deficiențe, precum cele nevăzătoare. Dispozitivele se vor conecta automat la device-urile studenților, iar acestea vor putea găsi cu ușurință sala pe care o caută. Pentru persoanele nevăzătoare, dispozitivele vor fi dotate cu anumiți senzori pentru accesul imediat. UVT este printre puținele universități din țară doate cu acest dispozitiv, de localizare al sălilor.

Primarul orașului, Nicolae Robu, încurajează alegerea făcută de studenți, de a studia la Universitatea de Vest din Timișoara, prin realizările deosebite, de care se bucură orașul de pe Bega.

”Vă felicit pentru orientarea către Universitatea de Vest și pentru reușita la concursul de admitere, celor care se află în anul I. În cadrul acestei universități veți avea parte de o infrastructură de învățământ superior, însă trebuie să fiți atenți să nu ratați nicioo ofertă, care va sta la dispoziția voastră. Veți fi studenți la o universitate de prestigiu și trebuie să o onorați. Totodată, orașul Timișoara are multiple motive de mândrie, unul dintre ele fiind chiar câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021. Orașul vă oferă, dragi studenți, posibilitatea să vă angrenați în actul cultural, agenda culturală a Timișoarei fiind foarte bogată. Timișoara vă stă la dispoziție cu o mulțime de instituții culturale, precum: Teatrul Național, Teatrul German, Teatrul Maghiar, Opera Română, Filarmonica Banatul, Casa de Cultură a Studenților. În aceste instituții vă puțeți și manifesta. Vă urez mult succes și o studenție minunată”, le-a transmis primarul.

Traian Stancu, vicepreședintele CJT, încurajează studenții, cu următorul mesaj: ”Este important pentru noi, pentru CJT, ca dumneavoastră, studenții din domeniul administrației, să știți că avem nevoie de o viziune nouă. De aceea, îi rog pe profesori și le transmit că au ușa deschisă la CJT, și aș dori cu plăcere să vă invit la ședințele Consiliului Județean. Cred că generația mea, și cei care suntem acum în Consiliul Județean, avem nevoie de energia dumneavoastră. Vă aștept la Consiliul Județean”.

Plini de entuziasm și îndrumați de părinți, prieteni sau informații de pe internet, în alegerea universității, studenții așteaptă cu nerăbdare anii studenției, în Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Echipa Bolojan pentru PNL în alegerile parlamentare din 1 decembrie

Partidul Național Liberal are o nouă echipă la vârf. Alături de mine, Ilie Bolojan, se află primarul Clujului, Emil Boc, președintele Consiliului Județean Brașov,...

Istoria nu se va repeta la 35 de ani!

A început delirul media! De ce? Abonamentul marilor trusturi de presă la banii publici se va încheia! Ceea ce se întâmplă zilele acestea, atacul vehement...

Noi proiecte derulate de CCIAT

Citește și :