5.9 C
Timișoara
vineri 18 octombrie 2024

Timişenii, aşteptaţi la Festivalul Dovleacului de la Kikinda

Între 6 şi 9 octombrie, în orașul sârb Kikinda, aflat la 75 de kilometri de Timișoara, va avea loc cel mai mare festival al dovlecilor din sud-estul Europei.

Festivalul Dovleacului (Pumpkin days sau Dani ludaje) este cea mai faimoasă manifestare din Regiunea Voievodina și are o tradiție de peste un sfert de secol.

Și în acest an, Festivalul Dovleacului aduce o serie de surprize pregătite de organizatorii evenimentului pentru cei care vor participa la manifestare.

Oaspeții vor fi întâmpinați cu ciorbe și plăcinte din dovleac, suc și gem, dar și cu bucăți mari de ludaie coapte scoase direct din cuptor. De asemenea, va fi premiat cel mai mare dovleac ce va participa la festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ioana Popescu, scenografa Teatrului German de Stat Timișoara, va participa la Bienala de Scenografie de la București

Între 18 și 27 octombrie 2024, scenografa Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), Ioana Popescu, va participa la Bienala de Scenografie București, Secțiunea Națională....

Primăria Timișoara intră în parteneriat cu World Monuments Fund pentru reabilitarea Sinagogii din Fabric

Primarul Dominic Fritz și arh. Javier Ors Ausín, manager de program World Monuments Fund (WMF), au semnat memorandumul de înțelegere pentru reabilitarea Sinagogii din...

Citește și :