Creșterea alarmantă a cazurilor de rujeolă pare să nu convingă părinții să își vaccineze copiii. Ministerul Sănătății declară stare de alertă în cazul acestei boli. În Romînia s-au înregistrat 675 de cazuri în 23 de județe, Timișul fiind și el pe listă. În primele pot luni ale acestui an, în județul Timiș s-au înregistrat printre cele mai multe cazuri de rujeolă. Astfel, sunt 71 de copii bolnavi de rujeolă, unul a decedat. Ministerul Sănătății consideră o iresponsabilitate majoră din partea părinților care refuză vaccinul împotriva acestei boli.
Într-o lună de zile, oîn Timiș, aproximativ 100 de părinți au refuzat vaccinarea copiilor împotriva rujeolei. Direcția Sanitară Publică Timiș declară că în luna iulie, în urma unei anchete de acoperire vaccinală, pentru copiii cu vârsta de maxim un an, s-a constatat că peste 100 de părinți au refuzat vaccinarea copiilor. Din 360 de copii, care urmau să fie vaccinați în luna iulie, 95 dintre aceștia nu au primit vaccinul, deoarece părinții au refuzat să semneze. DSP transmite că în momentul actual vaccinarea împotriva rujeolei, în județul Timiș, acoperă 70% din copii.
Județul Timiș a primit la începutul anului în curs, 13.388 de doze, cu vaccin antirujeolic, urmând ca mai apoi să fie alocate încă 4.000. În momentul actual, DSP mai are 8.508 doze de vaccin, vaccinul antirujeolic fiind alocat doar copiilor cu vârste ce nu depășesc un an. Vaccinul are capacitatea de a proteja micuții împotriva rujeolei, oreonului și a rubeolei. Părinții care refuză să vaccineze copiii trebuie să ia în considerarea riscurile la care îi expun pe micuți. Cercetările arată că rujeola poate duce la mai multe complicații, precum autism sau boli intenstinale.