0.1 C
Timișoara
joi 26 decembrie 2024

Cum va fi vremea de Anul Nou în Banat și în restul țării

Regimul termic diurn va avea oscilaţii de la o zi la alta în majoritatea regiunilor, până spre sfârşitul acestui an, iar până pe 27 decembrie se vor înregistra precipitaţii în aproape toată ţara şi, ulterior, după 3 ianuarie 2025, conform prognozei pe două săptămâni elaborate de Administraţia Naţională de Meteorologie, transmite Agerpres.

Astfel, în Banat, valorile termice diurne, cu alternanţe de la o zi la alta până în data de 30 decembrie, când se estimează o creştere uşoară a acestora, se vor situa, în medie regională, între 2 şi 6 grade. Temperaturile nocturne vor fi în creştere în primele zile din interval, de la o medie a valorilor minime uşor negativă spre 1 grad, iar până spre finalul de an vor avea o tendinţă de scădere treptată spre -4 grade. Ulterior se estimează o creştere de la o noapte la alta până la valori de 1 grad la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Crăciun ploios în nordul țării

Vor fi precipitaţii până pe 26 decembrie, pe arii extinse marţi, când local vor fi şi cantităţi însemnate, apoi în restrângere ca arie şi în diminuare ca intensitate. O probabilitate mai mare pentru apariţia acestora va fi începând cu data de 3 ianuarie.

Şi în Crişana, regimul termic diurn va avea oscilaţii de la o zi la alta până spre finalul de an şi va fi caracterizat de valori medii regionale cuprinse între 2 şi 6 grade. În ultimele zile din luna decembrie acesta va fi cvasistaţionar, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 2…3 grade, apoi tendinţa va fi de creştere către 4…5 grade, până în data de 2 ianuarie şi de menţinere în jurul acestor valori în ultimele zile din intervalul de prognoză. Media temperaturilor minime va fi în creştere în primele două nopţi de la valori uşor negative spre 1 grad, iar până la sfârşitul anului va scădea treptat către -4 grade, însă în primele zile din luna ianuarie se estimează o creştere către -2 grade la finalul intervalului de prognoză.

Până pe 26 decembrie vor fi precipitaţii, pe arii extinse marţi, când local vor fi şi cantităţi însemnate, apoi acestea se vor restrângere ca extindere regională şi diminua în intensitate. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ulterior mai ridicată începând cu data de 3 ianuarie.

În Transilvania, media regională a temperaturilor diurne va fi în scădere de la valori de 5…6 grade spre 1…2 grade în 27 decembrie, iar până la sfârşitul anului se va menţine în jurul a 2 grade, urmând ca în primele zile din luna ianuarie să oscileze uşor între 2 şi 4 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de uşoare alternanţe până în 26 decembrie, astfel că media valorilor termice minime va fi de -1…1 grad, iar la sfârşitul lunii decembrie şi în primele nopţi din ianuarie aceasta va fi de -6…-5 grade, urmând ca spre finalul intervalului de anticipaţie să crească uşor spre -3 grade.

Vor fi precipitaţii până pe 26 decembrie, pe arii extinse marţi şi miercuri, când local vor fi şi cantităţi însemnate, apoi vor fi în restrângere ca arie şi în diminuare ca intensitate. O probabilitate mai mare pentru apariţia acestora va fi începând cu data de 3 ianuarie.

Valorile termice diurne vor oscila de la o zi la alta, în Maramureş, cu tendinţă însă de scădere treptată, până în data de 30 decembrie, astfel că media regională se va situa între 3 şi 6 grade. Ulterior, se estimează o creştere uşoară, cu o probabilitate de răcire spre sfârşitul intervalului de prognoză, când media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade. Media temperaturilor minime va fi în creştere de la -3 grade spre 2 grade la debutul primei săptămâni, apoi va scădea spre -4 grade în 27 decembrie. Sfârşitul şi începutul anului vor fi caracterizate de nopţi cu temperaturi minime mediate regional în jurul valorii de -4 grade, iar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză se estimează o uşoară încălzire spre -2 grade.

Până miercuri vor fi precipitaţii, pe arii extinse marţi, când local vor fi şi cantităţi însemnate, apoi acestea se vor restrânge şi diminua în intensitate. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ulterior mai ridicată începând cu data de 3 ianuarie.

Vreme rece în estul țării

În Moldova, regimul termic diurn va fi caracterizat de o creştere a valorile termice diurne la începutul primei săptămâni de prognoză spre o medie regională de 6 grade, apoi acestea vor scădea până în 27 decembrie spre 1 grad. Ulterior, temperaturile maxime vor fi în creştere treptată de la o zi la alta, doar în ultimele zile din intervalul de anticipaţie se estimează o răcire uşoară, astfel că valorile mediate regional se vor situa între 2 şi 5 grade. În primele nopţi, media temperaturilor minime va fi în creştere spre 2…3 grade, iar de la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va răci spre -2 grade şi la sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie vor fi alternanţe uşoare între -4 şi -2 grade.

Vor fi precipitaţii până pe 26 decembrie, pe arii extinse marţi şi miercuri, când local vor fi şi cantităţi însemnate, apoi în restrângere ca arie şi în diminuare ca intensitate. O probabilitate mai mare pentru apariţia acestora va fi începând cu data de 3 ianuarie.

În Dobrogea, valorile termice diurne vor fi în scădere de la o zi la alta până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, mai accentuată la jumătatea acesteia, de la valori mediate regional de 12 grade, până spre 3 grade. Din data de 28 decembrie tendinţa va fi de creştere treptată a temperaturilor maxime, cu o probabilitate de răcire uşoară spre finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, astfel că media regională se va situa între 4 şi 7 grade. Din prima noapte a intervalului de anticipaţie până în data de 28 decembrie, regimul termic nocturn va fi caracterizat de o scădere a valorilor de temperatură, de la o medie de 7 grade, până spre -1 grad. Ulterior, vor fi alternanţe mici de la o noapte la alta, astfel că media temperaturilor minime va fi de -1…1 grad.

Până pe 27 decembrie vor fi precipitaţii, pe arii extinse marţi, miercuri şi joi, când local vor fi şi cantităţi însemnate, apoi acestea se vor restrânge şi diminua în intensitate. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ulterior mai ridicată începând cu data de 3 ianuarie.

Precipitații în sudul țării, după Revelion

Şi în Muntenia, până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, valorile termice diurne vor fi în scădere de la o zi la alta, de la o medie regională de 8 grade, până spre 3 grade. Începând cu data de 28 decembrie temperaturile maxime vor avea o tendinţă de creştere treptată, cu o probabilitate de răcire uşoară spre sfârşitul intervalului de prognoză, astfel că acestea, mediate regional, se vor situa între 4 şi 7 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de o scădere a valorilor de temperatură, încă din prima noapte a intervalului de anticipaţie până în data de 28 decembrie, de la o medie de 4 grade, până spre -2 grade. Ulterior, vor fi alternanţe mici de la o noapte la alta, astfel că media temperaturilor minime va fi de -3…-2 grade.

Vor fi precipitaţii până pe 27 decembrie, pe arii extinse până joi, când local vor fi şi cantităţi însemnate, apoi în restrângere ca arie şi în diminuare ca intensitate. O probabilitate mai mare pentru apariţia acestora va fi începând cu data de 3 ianuarie.

În Oltenia, valorile termice diurne vor oscila de la o zi la alta, cu tendinţă însă de scădere treptată, până în data de 27 decembrie, astfel că media regională se va situa între 4 şi 7 grade. În ultimele zile din luna decembrie se estimează un regim termic diurn ce se va menţine în jurul valorii medii de 5 grade, iar ulterior se estimează o creştere uşoară, când media temperaturilor maxime va fi de 4…6 grade. Media temperaturilor minime va fi în scădere de la 2 grade spre -4 grade la sfârşitul anului, apoi va creşte spre -2 grade la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Până pe 27 decembrie vor fi precipitaţii, pe arii extinse până pe 26 decembrie, când local vor fi şi cantităţi însemnate, apoi acestea se vor restrângere şi diminua în intensitate. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ulterior mai ridicată începând cu data de 3 ianuarie.

La munte, media maximelor termice, cu uşoare alternanţe de la o zi la alta, dar cu o probabilitate de răcire spre sfârşitul intervalului de prognoză, se va situa între -2 şi 0 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de o uşoară creştere a valorilor minime în nopţile din prima săptămână, apoi nu va avea variaţii semnificative, astfel că media temperaturilor minime din zona montană se va situa între -6 şi -4 grade.

Vor fi precipitaţii până pe 27 decembrie, pe arii extinse marţi, când vor fi şi cantităţi însemnate, apoi la nivel local şi în diminuare ca intensitate. O probabilitate mai mare pentru apariţia acestora va fi începând cu data de 3 ianuarie.

Sursa: https://hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Undă verde pentru regenerarea urbană a zonei Piața Traian din Timișoara. Peste 14 milioane de euro, fonduri nerambursabile, vor fi investiți în proiect

Cartierul istoric Fabric din Timișoara se va transforma radical în următorii ani, în urma unei investiții ample, realizate cu ajutorul Programului Regional Vest. Patru...

CCIA Timiș demarează două noi cursuri GRATUITE de profesionalizare a angajaților: MANAGER DE INOVARE și EXPERT LEGISLAȚIA MUNCII

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță demararea în cursul lunii februarie 2025 a două cursuri autorizate, destinate dezvoltării abilităților profesionale ale angajaților...

Citește și :