4.1 C
Timișoara
vineri 22 noiembrie 2024

„O călătorie vizuală prin Timișoara”, la Biblioteca UPT

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara a găzduit marți, 12 noiembrie 2024, vernisajul epoziției „Poveștile Timișoarei – O călătorie vizuală prin Timișoara”, rezultat al unui proiect comun în care au fost implicați reprezentanți de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, de la Școala Gimnazială nr.19 „Avram Iancu” și de la UPT.

Expoziția cuprinde peste 50 de desene realizate de elevii Liceului Teoretic „Grigore Moisil” și ai Școlii Gimnaziale nr.19 „Avram Iancu”, elevi care în ultima perioadă au participat la o serie de ateliere creative, au realizat desene ale unor clădiri din Timișoara și s-au documentat cu povești despre acele clădiri.

În cadrul vernisajului, dr.ing. Diana Andone, directorul Departamentului de Educație Digitală, a prezentat o scurtă introducere a proiectului și a importanței sale pentru tineri și pentru comunitate.
Coordonatoarea proiectului, prof. Magda Gurzun, a evidențiat activitățile realizate de elevi în cadrul proiectului, mulțumind Universității Politehnica Timișoara pentru sprijinul acordat atât în derularea proiectului, cât și n realizarea expoziției.

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, le-a vorbit elevilor și celorlalți participanți la vernisaj despre istoria de 104 ani a UPT, menționând că Liceul Teoretic „Grigore Moisil” este cel care dă cei mai mulți studenți, și a subliniat importanța creativității pentru noile generații ce vor urma o facultate.
Tot în cadrul vernisajului, asist.dr.arh. Brândușa Havași, de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a UPT, a evidențiat rolul artei și al arhitecturii în educația tinerilor și în promovarea patrimoniului cultural local.


Dintre elevii participanți la proiect, Bogdan Crișan, cel care a realizat logo-ul proiectului, și Robert Hadnagy, realizatorul unui joc pe tema dată, au mărturisit surprizele plăcute descoperită cu ocazia documentării lucrărilor.
În încheierea vernisajului, vizitatorii au fost invitați să participe la un tur ghidat al lucrărilor, însoțiți de cadrele didactice coordonatoare, care au împărtășit detalii despre inspirația și tehnicile folosite în realizarea desenelor.
De asemenea, elevii au avut oportunitatea de a se bucura de experiențe imersive oferite de Spotlight Heritage Timișoara prin aplicația proprie de realitate virtuală, descoperind orașul și patrimonul cultural al acestuia în lumea digitală.

Evenimentul a încurajat realizarea unei conexiuni mai profunde între tânăra generație și bogăția culturală a orașului, în timp ce susține dezvoltarea talentelor artistice emergente. Expoziția reprezintă o celebrare a artei, dar și o modalitate de a sublinia importanța protejării și valorificării patrimoniului arhitectural al Timișoarei pentru viitoarele generații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

O femeie de 32 de ani a ajuns la spital după ce s-a izbit într-un cap de pod

O șoferiță de 32 de ani s-a izbit cu mașina într-un cap de pod. S-a întâmplat pe Calea Lugojului. Femia a pierdut controlul volanului. „O...

Copiilor de la Jean Louis Calderon le este dor de colega lor Natalia. Învățătoarea: „(…) parcă e gol în clasă”

Au trecut aproape două săptămâni de când micuța Nati s-a stins din viață. Elevii din clasa a IV-a, din ciclul primar Liceul Jean Louis...

Citește și :