1.2 C
Timișoara
duminică 24 noiembrie 2024

Augustin Ioan despre viitorul arhitecturii la Universitatea de Vest din Timișoara

Arhitectul Augustin Ioan a discutat despre viitorul arhitecturii la Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul Conferinței „Suntem ultimii arhitecți? De la CAD la AI (și dincolo de ea)”

Universitatea de Vest din Timișoara anunță cu entuziasm conferința „Suntem ultimii arhitecți? De la CAD la AI (și dincolo de ea)”, susținută de Augustin Ioan, arhitect de renume, profesor universitar și scriitor, recunoscut pentru contribuțiile sale remarcabile în arhitectura românească contemporană.

Evenimentul, care face parte din seria „Conectați la Viitor”, a avut loc pe 31 în Amfiteatrul A01 al UVT, și a fost o ocazie unică pentru profesioniști, studenți și pasionați de arhitectură să participe la o dezbatere despre viitorul arhitecturii în era digitalizării accelerate.

Augustin Ioan este o personalitate de marcă în domeniul arhitecturii românești, cunoscut pentru proiectarea noii Catedrale Arhiepiscopale din Curtea de Argeș, dar și pentru rolul său ca președinte al Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș. De asemenea, este membru fondator al Fundației Habitat și Artă în România, membru al Uniunii Scriitorilor din România și unul dintre cei mai apreciați arhitecți ai momentului.
Augustin Ioan a abordat felurile în care a evoluat profesia de arhitect în era inteligenței artificiale, analizând modul în care tehnologii precum CAD (Computer-Aided Design) și AI (inteligență artificială) influențează și transformă procesul de creație și execuție arhitecturală. Discuția a fost moderată de profesorul Camil Mihăescu.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Timișoara.Next, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Proiectul este co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Misiunea economică a CCIA Timiș în Canada și SUA, continuare de succes a internaționalizării afacerilor românești

În perioada 04 - 15 noiembrie a.c., CCIA Timiș a organizat o misiune economică multisectorială la Montréal și New York, dedicată întăririi relațiilor comerciale...

Unul dintre cei mai cunoscuți soliști rock din România va cânta printre îngeri…

Gabriel Cotabiță, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzică ușoară și pop-rock din România, s-a stins din viață. Gabi Cotabiță s-a dus printre...

Citește și :