14.1 C
Timișoara
luni 28 octombrie 2024

FOTO – VIDEO | Patronii balastierelor din Timiș, pe locul I la „mânării”! Ce au făcut doi administratori de exploatație, la doar cinci luni după ce alți colegi de breaslă au fost săltați

Patronii unor firme de exploatații minerale (balastiere) din Timiș, par să găsească tot mai multe „căi” prin care să ocolească legea. 

Administratorii unor balastiere din Timiș s-au trezit cu mascații peste ei. Procurorii au făcut percheziții la nouă adrese din Remetea Mare, Bucovăț, Lugoj și Timișoara. Cercetările se fac într-un dosar de evaziune fiscală și expoatare de pietriș și alte minerale, fără licență.

Este vorba despre doi patroni ai unor balastiere, care au exploatat pietriș în afara perimetrelor pentru care aveau licență de exploatație. Ba mai mult, aceștia nu declarau cantitatea în documentele contabile, însă o vindeau mai departe, la firme din județele învecinate. Ei au fost luați în colimator la începutul anului 2024 și au fost urmăriți până în prezent, fiind astăzi percheziționați de autorități.


„Perchezițiile se desfășoară în localitățile Remetea-Mare (5), Bucovăț (1), Lugoj (2), Timișoara (1). Din cercetări a reieșit faptul că, de la începutul anului 2024 și până în prezent, două persoane ar fi exploatat diferite situri pentru extragerea de agregate minerale fără a deține licență sau prin depășirea perimetrelor alocate, fără a evidenția în documentele contabile produsele astfel obținute. Acestea ar fi fost comercializate către diferite societăți de pe raza județului Timiș, dar și din județele învecinate. De asemenea, în urma verificărilor a rezultat faptul că, prin activitățile ilicite, s-a produs un prejudiciu însemnat bugetului consolidat al statului”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.


Prejudiciul cauzat se ridică la 200.000 de lei. Autoritățile au pus sub sechestru o parte din bunurile celor doi proprietari de balastiere vizați.


În luna iunie, alți șase proprietari ai unor firme din județul Timiș au fost săltați, după ce au făcut evaziune fiscală, nedeclarând în totalitate în acte veniturile obținute, pentru a plăti un impozit mai mic. 

„Mânării” la mai multe balastiere și stații de beton din Timiș și Arad! Patronii s-au ales cu sediile percheziționate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

mind-moving – o instalație performativă care invită la reflecție, între 1 – 3 noiembrie, la Palatul Ștefania din Timișoara

Proiectul mind-moving, inițiat de Indie Box, este unul dintre cele mai complexe programe de terapie prin artă desfășurate în România ultimilor ani, adresându-se unui...

Un accident cu trei victime s-a petrecut luni dimineață! Trecătorii au anunțat pompierii

Accident rutier accident rutier s-a petrecut în localitateta arădeană Șagu. În urma accidentului au fost răniți trei oameni. Accidentul a fost sesizat de șoferul...

Citește și :