0.1 C
Timișoara
sâmbătă 23 noiembrie 2024

Semnal de alarmă de la cititori: hrană improprie și la ore târzii la Spitalul Județean. Managerul recunoaște, în parte, situația reclamată și promite rezolvarea ei urgentă

De câteva zile toată activitatea de servire a hranei către bolnavii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara este dezastruoasă. Micul dejun se serveşte la prânz, prânzul la cină şi cină la miezul nopţii, ne scrie un cititor, sub protecția anonimatului.

Acesta a precizat că porţiile de mâncare vin incomplete şi fragmentat: ciorbă la ora 13.00, felul II la ora 14.30 şi pâinea la ora 15.00, bolnavii cu regimuri speciale (ex: diabet) nu primesc mâncare adecvată, porţiile de carne servită pacienţilor (ex: aripi de pasăre) sunt foarte mici, arse pe o parte şi crude pe cealaltă, pâinea este insuficientă (1 pâine la 4 pacienţi) – nu se respectă gramajele, timp de două zile nu a fost servit lapte la toată lumea, iar cel care a fost servit a fost aruncat din cauza că era acru. De asemenea, mai semnalează cititorul, cina din data de 01.08.2016 a fost servită până la ora 22.00, pacienţii refuzând să mai servească masa la această ora. Totodată, susține acesta, o mare parte din porţiile servite la prânzul din 02.08.2016 (piure cu aripioare) nu a fost distribuită către bolnavi şi a fost aruncată cu acordul factorilor de decizie, iar mare parte din cea care a fost distribuită a fost refuzată de pacienţi.

Cititorul nostru mai acuză că transportul hranei se face cu mijloace de transport neautorizate: la o masă – cu o maşină înmatriculată în Italia, la o masă – cu o maşină înmatriculată în Germania, iar la altă masă – cu o maşină de transport persoane având mochetă de podea. Sunt informaţii certe că hrana se pregăteşte într-un spaţiu inadecvat (un subsol al unei case situate în Str. Cluj – colţ cu Str.1 Decembrie) în locaţia unei foste patiserii. Spaţiul astfel improvizat, nu are circuite funcţionale corespunzătoare, nu are ventilaţie, nu are canalizare (a fost inundat la ploaia din 02.08.2016), nu este dotat cu echipamentul necesar preparării hranei (piureul a fost pregătit cu o bormaşina cu amestecător pentru var etc.).

Alte acuzații: nu există stoc de alimente (deoarece nu există spaţii de depozitare corespunzătoare), aprovizionarea făcându-se la sacoşă (unele dintre produse sunt cumpărate de şoferi pe perioada transportului hranei către beneficiar), ambalarea hranei se face haotic, fiecare salariat punând în caserole ceea ce crede de cuviință (conținut și cantitate), nu se respectă deloc meniurile specifice fiecărei afecțiuni.

morga spitalului judetean.Still058În replică, directorul Spitalului Județean din Timișoara, Marius Craina, spune că contractul cu firma care prepară și livrează hrana pacienților a fost semnat pe o perioadă de doi ani.

Este pentru prima oară când mâncarea se aduce bolnavilor la caserolă. E adevărat că sunt mici dereglaje, poate a lipsit o porție, un tacâm de unică folosință, un pahar de plastic, dar toate se rezolvă. Până în acest moment, mâncarea era gătită în bucătăria spitalului tot de o firmă cu care spitalul avea contract, iar mâncare era transportată în găleți pe secții. Acum, mâncarea vine frumos la caserolă, a precizat Marius Craina.

O porție pentru un pacient, deci 3 mese pe zi, sunt livrate spitalului la prețul de 11,25 lei.

Craina mai spune că dacă vor continua problemele, va rezilia contractul.

3 COMENTARII

  1. Minți domn manager,sau mai grav acoperi pe cineva , vino la noi pe etaje sa ne vezi ca de luni nu mâncăm, iar cei ce mănâncă ori mănâncă prost ori mănâncă puțin și nu ce le recomanda doctoru
    Asa ca lasă minciunile și hai pe etj

  2. Știți ce mi se pare interesant la acest „anonim” care reclama? Parca e de la Filaj: stie gramaj, stie mașini de transport, stie ca nu exista stocuri de hrana, stie ca mancarea se cumpăra de catre șoferi la sacoșa:)
    E clar cine trimite…anonime, la fel de clar cum e si cine înjura, tot anonim, in comentarii.
    Hai cu găleata inapoi! Pardon, cu inoxul…de Brăila:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Mare parte din români sunt obezi sau supraponderali. O parte din aceștia nici nu observă riscurile la care se supun

Potrivit unui studiu realizat de Societatea Română de Chirurgie Bariatrică și Metabolică, 6 din 10 români sunt obezi sau supraponderali. De asemenea, un român...

Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin duminică cel mai important examen din viața lor

Concursul de Rezidenţiat organizat de Ministerul Sănătăţii se va desfăşura în centrele universitare din Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi București şi va aduna...

Citește și :