6.1 C
Timișoara
duminică 20 octombrie 2024

S-au împlinit 40 de zile de la trecerea în neființă a reputatului revoluționar bănățean

Sâmbătă, 19 octombrie, a fost zi de sărbătoare pentru credincioșii din Filia Socolari, localitatea unde Revoluționarul Traian Orban și-a petrecut ultimii ani din viață. Acolo a avut loc parastasul de 40 de zile al reputatului Traian Orban, flacără a Revoluției din 1989 și fondatorul Memorialului Revoluției, pe care l-a condus timp de 30 de ani.

Sfânta Liturghie, dar și slujba parastasului a fost săvârșită de Episcopul Caransebeșului, Presfințitul preot Lucian, alături de un sobor de preoți și diaconi. Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului a înfrumusețat pereții bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” cu cântări bisericești.

Au participat la sfintele slujbe credincioși din Socolari, din Potoc, precum și membrii familiei reputatului Traian Orban.

„Am răspuns invitației familiei Orban și am venit în mijlocul credincioșilor din Socolari. Ne-am rugat împreună la Sfânta Liturghie, dar și la slujba parastasului pentru cel care a fost președintele Memorialului Revoluției din Timișoara, un prieten și apropiat al vrednicului de pomenire mitropolit Nicolae Corneanu. Domnul doctor a preferat în ultimii ani mai mult liniștea, discreția, a dorit să se liniștească înainte de a pleca pe drumul veșniciei. Toată familia a fost prezentă aici, dar și familia extinsă, pentru că foarte mulți credincioși, deși este o zi lucrătoare, au venit să fim împreună, să ne rugăm și să-l comemorăm pe fiul acestei parohii. Ne-am bucurat astăzi și de faptul că numeroși credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine, printre care copii și tineri”, a afirmat Preasfințitul Lucian.

Satul Socolari din comuna Ciclova Română este așezat în apropiere de Oravița, fiind fostă localitate minieră.  În tradiția locului, denumirea localității derivă de la planta „soc” care abundă în preajma așezării.

O flacără a Revoluției de la Timișoara s-a stins!… Memorialul rămâne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO | O șoferiță beată a făcut ravagii în apropiere de Spitalul Județean

O femeie a condus intoxicată pe o stradă din Timișoara. Șoferița beată a încercat să iasă din parcarea unui non-stop, a trecut linia continuă,...

VIDEO | O mașină s-a spulberat și a ieșit de pe carosabil la intrare în Giarmata

Un grav accident s-a petrecut duminică seara, 20 octombrie, la Giarmata. O mașină s-a răsturnat în afara șoselei, la intrare în Giarmata.  În urma accidentului,...

Toamna, sezonul pomilor

Citește și :