8.1 C
Timișoara
duminică 20 octombrie 2024

Alina Bârgăoanu la Universitatea de Vest în cadrul conferinței „Criza Științei sau Criza Spațiului Public? Considerații despre Ascensiunea Discursului Pseudo-Științific”

Universitatea de Vest din Timișoara găzduiește un nou eveniment din seria „Conectați la Viitor”, o serie de conferințe de popularizare a științei deschise comunității. Alina Bârgăoanu va susține o conferință intitulată „Criza Științei sau Criza Spațiului Public? Considerații despre Ascensiunea Discursului Pseudo-Științific”. Evenimentul va avea loc în data de 21 octombrie 2024, la ora 18:00, în Amfiteatrul A01 UVT.

Alina Bârgăoanu, expertă recunoscută în domeniul comunicării și al dezinformării, va vorbi despre modul în care discursul pseudo-științific câștigă teren în spațiul public și impactul pe care acesta îl are asupra percepțiilor și deciziilor din societatea modernă.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara și-a asumat și un rol formator, prin care este vizată definirea studenților și absolvenților noștri ca buni cetățeni, implicați în viața cetății. Societatea modernă se transformă accelerat, mai ales datorită globalizării rețelelor de comunicare și revoluției tehnologice digitale, iar acest context amplifică și o tendință centrifugă a argumentelor științifice în formarea percepției publice, favorizând ascensiunea unui tip de discurs pseudo-științific, care face loc exagerărilor și atitudinilor radicalizate. Prin noua conferință din seria „Concectați la viitor”, oferim comunității locale un nou prilej de aprofundare a dimensiunilor acestui fenomen contemporan, al ascensiunii discursului pseudo-științific, dar și de dezbatere a consecințelor previzibile induse de realitățile spațiului public contemporan. Vă așteptăm!”

Alina Bârgăoanu este profesor universitar, decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA București; membră a consiliului consultativ al Observatorului European pentru Media Digitală (European Digital Media Observatory) și a grupului de lucru „Communication & Health Literacy”, membră a High-Level Expert Group on Fake News and Online Disinformation, Comisia Europeană (2018); dar și autoare a numeroase cărți, articole academice și articole de opinie pe teme legate de dezinformarea în mediul digital, schimbările tehnologice, precum și raportul dintre tehnologie și democrație.

Conferința va fi moderată de Coralia Șulea, care va ghida dialogul într-o manieră captivantă și interactivă.
Pentru mai multe informații despre eveniment și despre seria „Conectați la Viitor”, vă invităm să urmăriți canalele oficiale de comunicare ale Universității de Vest din Timișoara, website și social-media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

În țara în care doar un sfert din locuitori citesc măcar o carte pe an, se înființează tot mai multe cluburi de lectură

România ocupă ultimul loc în UE la lectură, doar 29,5% dintre persoane au citit cărţi în ultimele 12 luni. În acelaşi timp, datele INS...

Un puști din Hunedoara a dispărut. Este căutat de îngrijitorii săi

Un tânăr de 17 ani din Hunedoara a dispărut. Băiatul în vârstă de 17 ani a plecat de la domiciliul său și a fost...

Toamna, sezonul pomilor

Citește și :