17.6 C
Timișoara
vineri 18 octombrie 2024

Șefii Primăriei Timișoara anunță ,,mari mișcări de trupe” la șantierul de la Solventul

Chesonul de beton cu o lungime de 70 de metri, lățime de 28 de metri și înălțime de 9 metri, va fi împins pe sub calea ferată.

Firma care lucrează la pasajul Solventul este aproape de finalizarea structurii de beton care permite realizarea sapaturilor sub cele zece linii de cale ferată.

Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, chesonul din beton va fi împins pe sub liniile de tren, urmând ca la terminarea acestei operațiuni, lucrarea să se apropie mai mult de finalizare.

“Turnăm ultimii pereți verticali care vor forma pasajul. La sfârșit de lună, în octombrie vom finaliza deturnat pasajul, iar în noiembrie, după ce vom pretensiona acest cheson, vom turna rosturile, vom finaliza în întregime chesonul și undeva la sfârșitul lunii noiembrie putem să începem partea de pătrundere, străpungerea, prin care acest tunel propriu-zis va fi împins pe sub cele zece linii de cale ferată și în felul ăsta vom putea undeva în primăvară, să ajungem pe poziția finală, să conectăm strada Gării de bulevardul Dâmbovița”, spune Ruben Lațcău.

Lucrările la Pasajul Solventul sunt estimate la 132 de milioane de lei, din care 89 de milioane de lei de la bugetul local și 43 de milioane prin Programul Anghel Saligny.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Citește și :