17.6 C
Timișoara
vineri 18 octombrie 2024

Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”, Ediția a IX-a, și-a încheiat cu succes programul cultural

Timișoara, 13 octombrie 2024 -– Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”, ajuns la cea de-a IX-a ediție, desfășurat în perioada 6-13 octombrie 2024, s-a încheiat cu succes, oferind publicului numeros spectacole de teatru și muzică în acest timp. În cadrul festivalului, au fost prezentate 18 spectacole de teatru pentru copii și tineret, desfășurate în patru locații de renume: Teatrul German de Stat, Bastionul Theresia, Casa Tineretului și, bineînțeles, Teatrul Merlin.

Un moment special al festivalului a fost inaugurarea scenei mobile a Teatrului Merlin, prin organizarea a trei concerte în deschidere. De-a lungul întregului festival, publicul a putut participa la patru concerte și o expoziție foto, care au adus un plus de diversitate și inspirație.
În ultima zi a festivalului, a avut loc, cu fast, Gala Merlin 75, o festivitate transmisă live pe pagina de Facebook a Teatrului Merlin, în care am avut invitați de seamă: directorii teatrelor de copii din țară, regizori, scenografi cu care am colaborat de-a lungul timpului, foști și actuali angajați ai teatrului. Toți acești invitați s-au reunit într-un moment festiv și elegant, pentru a sărbători 75 de ani de animație la Teatrul Merlin, un eveniment de suflet care a marcat finalul unei ediții memorabile a festivalului.

Evenimentul a atras peste 3500 de participanți, copii, tineri și adulți, care au avut ocazia să se bucure de spectacole oferite de artiști din trei țări: Spania (Barcelona, Sevilla), Republica Moldova și Serbia (Novi Sad).
Deși festivalul „Sub bagheta lui Merlin” s-a încheiat pentru public la finele săptămânii trecute, nu toți oaspeții s-au întors la casele lor.

Tresgracias, Rosa del Cerro, Alejandra de Haro și Lola Montiel, artistele din Sevilla, Spania, au rămas la Timișoara pentru a susține un workshop creativ. Cei care au avut ocazia să participe la spectacolul lor „Și Wendy zboară” au remarcat cu siguranță măiestria cu care au fost realizate păpușile și măștile.
Astfel, sub îndrumarea acestor artiste, echipa Teatrului Merlin a început să deseneze și să modeleze un personaj imaginar. Dacă pentru cei de la ateliere procesul de creație a păpușilor este familiar, actorii obișnuiți cu scena se află într-o provocare creativă total nouă.


Ce va rezulta din această colaborare? Rămâne de văzut, căci imaginația nu are limite.
Coletivul teatrului mulțumește tuturor participanților și, nu în ultimul rând, Consiliului Județean Timiș, principalul nostru finanțator, pentru sprijinul acordat.
Despre Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” Festivalul promovează și susține arta teatrului de animație, aducând împreună artiști din diverse țări pentru a crea spectacole destinate atât copiilor, cât și tinerilor și adulților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Circulația tramvaielor pe Calea Stan Vidrighin (Calea Buziașului) revine la normal

Societatea de Transport Public Timișoara (S.T.P.T.) anunță reluarea circulației tramvaielor 4 și 8 pe Calea Stan Vidrighin și revenirea pe traseele consacrate ale acestor...

S-au pus în vânzare biletele pentru a IX-a ediție Les Films de Cannes à Timișoara Mult așteptatul film al legendarului regizor Francis Ford Coppola,...

Biletele pentru noua ediție Les Films de Cannes à Timișoara, care se va desfășura în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie, au fost puse...

Citește și :