14.3 C
Timișoara
miercuri 16 octombrie 2024

Baccarat: jocul care emană eleganță

Baccaratul este unul dintre cele mai vechi jocuri de cărți și unul dintre cele mai reprezentative pentru cazinourile din întreaga lume. Are o istorie foarte lungă, de mai multe secole și provine din Italia secolului al XV-lea, unde se numea baccara, adică „zero” în italiană. De-a lungul timpului, a trecut prin numeroase schimbări și de aceea, astăzi există mai multe variații.

Dar regulile de bază sunt aceleași și orice versiune ai juca, te vei bucura de același regulament simplu și ușor de învățat. Astăzi îți arătăm care sunt aceste reguli ale sale, deci de la noi afli cum joci baccarat.

Îți arătăm și care sunt strategiile comune și care sunt cele mai frecvente erori ale jucătorilor. Apoi, îți povestim câte ceva și despre istoria sa bogată din cazinourile de lux din întreaga lume.

De asemenea, poți să te joci baccarat și în cazinourile online, unde ai la dispoziție mai multe jocuri de tip slot, dar și mese cu dealer real. Atunci când te înscrii pe o platformă, delectează-te și cu păcănele gratis EGT pentru experiența clasică a cazinourilor!

Reguli de bază și cum se joacă baccarat

Nu îți va lua mai mult de câteva minute să înveți baccarat. Tot ce trebuie să faci aici este să pui pariu pe jucător sau pe bancher. De restul se ocupă dealerul sau softul jocului, în cazul în care joci baccarat de tip slot.

Va câștiga mâna cu cel mai bun punctaj până la 9 inclusiv. Fiecare mână primește câte 2 cărți la început și punctajul reprezintă suma dintre ele. După mai multe reguli, dealerul extrage poate extrage și alte cărți pentru cele 2 mâini. Acestea sunt mai complicate, dar nu trebuie să-ți bați capul cu ele.

Ce este bine să știi totuși ține de punctele cărților, iar aici este totul foarte simplu. Asul are 1 punct, cărțile de la 2 la 9 au punctajul pe ele, iar 10, J, Q și K au 0 puncte. Dacă suma cărților depășește 9, atunci punctajul este numai ultima cifră din acea sumă. De exemplu, dacă o mână are un 7 și un 5 (ceea ce înseamnă suma de 12), atunci punctajul este 2.

Jocurile de baccarat au și alte pariuri, precum egalitate sau cele speciale, cum este cazul perechilor perfecte. În niciun caz nu trebuie să pui pariu pe egalitate. Avantajul casei este extrem de ridicat, de 14,36%, pe când pe jucător este de doar 1,24%, iar pe banchet este și mai mic, de 1,06%.

Plata pentru câștig pe mâna jucătorului este de 1:1. Dacă pariezi 10 RON și câștigi, atunci primești încă 10 RON + miza înapoi. În cazul în care pariezi pe bancher, atunci este un mic comision, deci cota este de 0,95:1. Dacă vei câștiga la o miză de 10 RON, primești 9,5 RON + miza înapoi. Există și variații de baccarat fără comision, unde cota pentru bancher este tot de 1:1.

Strategii comune și erori frecvente ale jucătorilor

Acum că ai văzut în mare cum se joacă, trebuie să-ți spunem că nu ai cum să-ți maximizezi șansele de câștig, indiferent de strategiile și formulele pe care le mai găsești pe internet. Avantajul casei va fi întotdeauna același pentru mâinile despre care am discutat. Aceasta este o eroare frecventă a jucătorilor care cred că au cum să-și creeze vreun avantaj.

O altă eroare comună ține de lipsa de strategie. Trebuie să ai o strategie de pariere cu care joci organizat. Indiferent că alegi să pui pe bancher sau pe jucător, poți să folosești mai multe metode, precum:

  • Martingale: dublezi miza la fiecare rundă pierdută. Va veni la un moment dat și o rundă câștigătoare care îți va acoperi pierderile din urmă. Ba mai mult, te vei alege și cu un mic câștig. După un câștig, o iei de la capăt cu miza de bază. Dezavantajul este acela că mizele pot ajunge foarte mari.
  • Șirul lui Fibonacci: este o secvență unde ultimul număr din secvență este suma celor două precedente. Șirul este 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13 și așa mai departe. La fiecare rundă pierdută, crește pariul cu un număr din serie. După ce câștig, scazi 2 numere.
  • D’Alembert: este un sistem mai bun decât cele 2 de mai sus pentru că pariurile nu vor crește atât de mult. Crești pariul cu o unitate (să zicem că unitatea este 1 RON) la fiecare rundă pierdută. Scazi cu o unitate la fiecare rundă câștigată, deci progresia nu va fi niciodată exponențială.

Istoria sa în cazinourile de lux

Istoria jocului de baccarat a început acum mai bine de 500 de ani în înalta societate în Italia. Din Italia a ajuns în Franța, unde era cunoscut sub numele de Chemin de Fer. Era jocul preferat al regelui Carol al VIII-lea (1470 – 1498) și la scurt timp, a devenit preferat de toți nobilii din Franța.

De-a lungul secolelor, jocul de baccarat a străbătut întreaga lume și a ajuns și în America de Sud și în Caraibe. Odată cu apariția cazinourilor, jucătorii jucau numai împotriva casei și nu între eie, așa cum era în cercurile de aristocrați. Cazinourile au devenit banca și nu împărțeau privilegiile cu jucătorii.

Acest tip de baccarat a devenit cunoscut drept baccaratul american. Apoi, la mijlocul secolului al XX-lea, baccaratul a fost aduc în cazinourile din Las Vegas. Nu a prins atât de bine la publicul larg precum ruleta, și de aceea, cazinourile l-au comercializat ca un joc pentru elită. Au ascuns mesele în saloane speciale din cazinouri, iar pariurile minime erau ridicate. Această etichetă a adus mai multă atenție baccaratului, care și astăzi este un joc care emană multă eleganță.

Concluzii

Baccaratul este un joc în esență foarte simplu, dar care s-a bucurat de atenția aristocraților și oamenilor bogați de-a lungul timpului. În ziua de astăzi, poți să joci și tu baccarat la cazinouri online, atât în versiunea de tip slot, cât și în cea cu dealer adevărat. Dar stai fără grijă, mizele minime sunt foarte mici, de doar 1 sau 2 RON.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cum reducem risipa alimentară? Atelier educativ, organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Alimentației

Facultatea de Inginerie Alimentară din Timișoara a organizat workshop-ul „Reducerea risipei alimentare prin educație” în data de 16 octombrie 2024, cu ocazia Zilei Mondiale...

Ziua Armatei, sărbătorită la Iulius Town: tiroliană pentru copii, coborâri în rapel, maşini de luptă şi mini poligon de cercetare, iar un elicopter va...

Și în acest an, ești invitat în Iulius Town să sărbătorești în avans Ziua Armatei, alături de militarii Brigăzii 18 ISR „Decebal” din Timișoara....

Citește și :