5.1 C
Timișoara
miercuri 16 octombrie 2024

Vânătorii din Deta, luați la puricat de polițiști

Mai mulți vânători din Deta au fost verificați amplu de poliție! Aproape o duzină de fonduri de vânătoare au fost verificate pentru a vedea dacă partidelșe de vânătoare se desfășoară conform legii. 

Un număr de 44 de vânători au fost testați, fiind și testați cu aparatul alcooltest. Testele nu au arătat valori pozitive.

Totuși, unul dintre vânători s-a ales cu permisul de vânătoare rețimnut și cu o amendă în valoare de 750 de lei.

Alți doi vânători au fost și ei sancționați fiindcă nu își păstrau în mod corespunzător acasă armele de vânătoare. Cei doi au fost amendați cu peste 5.000 de lei și s-au ales și cu propunere de retragere a dreptului de reținere și folosire a armelor.

Aceștia s-au ales și cu armele de vânătoare confiscate.


Iată ce au transmis polițiștii IPJ Timiș

„În perioada 12.10 – 13.10.2024 a.c., polițiștii Orașului Deta au desfășurat o acțiune, pe raza a 11 fonduri de vânătoare, în ceea ce privește legalitatea organizării și desfășurării partidelor de vânătoare, a modului în care sunt completate autorizațiile de vânătoare, a instructajului efectuat împotriva producerii accidentelor și crotalierea vânatului.

Totodată, polițiștii au verificat două partide de vânătoare, fiind depistați 44 de vânători care au fost testați cu aparatul etilotest, fără a rezulta valori pozitive.

În urma verificărilor efectuate, cu privire la legalitatea documentelor în baza cărora se efectuează vânătoarea la locurile de desfășurare a acesteia, s-a constatat faptul ca unul dintre vânători nu respecta legislația în domeniu, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 750 de lei și i-a fost reținut permisul de vânătoare. 

De asemenea, un alt obiectiv al acțiunii a fost verificarea condițiilor de asigurare a securității armelor și munițiilor la domiciliu, verificarea valabilității documentelor în care sunt înscrise armele, precum și identificarea deținătorilor de arme care prezintă pericol pentru ordinea publică, viața și integritatea corporală a persoanelor.

Astfel, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că doi deținători de arme nu respectau obligația de a păstra armele în condiții de securitate.

Cei doi deținători au fost sancționați contravențional, fiecare cu câte o amendă în valoare de 5.001 lei și au fost întocmite acte cu propunere de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor.

În acest sens, au fost ridicate de la cei doi deținători 3 arme de vânătoare, o arma cu țeavă lungă de tir sportiv, 79 cartușe de vânătoare și 86 proiectile pentru arma de tir sportiv”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Aplicația mobilă My Aquatim

Aquatim a lansat o versiune actualizată a aplicației My Aquatim, disponibilă pentru sisteme Android și iOS. Aplicația se poate descărca din Google Play și...

Antreprenorii din Horeca, nemulțumiți de noul regulament în domeniu inițiat de primarul Timișoarei

Potrivit primarului Dominic Fritz, noul regulament introduce posibilitatea autorizării de terase pe malul Begăi dar și pe ambarcațiuni. Regulamentul de funcționare a teraselor din municipiul...

Lucrări Aquatim de spălare

Citește și :