19 C
Timișoara
vineri 11 octombrie 2024

FOTO | Explozie solară: aurora boreală a înfrumusețat încă odată cerul Banatului

Joi seara, 10 octombrie, noaptea s-a lăsat cu lumini colarate care au putut fi observate încă odată de pasionații de natură. Eclipsa a început în jurul orei 20:00. 

Fenomenul a putut fi observat și în Timiș. El a fost văzut și de români din restul țării, din orașe precum Baia Mare, Focșani sau și zona județului Ilfov, Brașov sau Sibiu.

Cauza acestui spectaculos fenomen

Furtunile geo-magnetice se creează din cauza erupțiilor solare, expozii care au loc în regiuni active ale soarelui, care au un câmp magnetic intens, conform specialiștilor din cadrul Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice din SUA.

Atunci când expoziile solare sunt intense, se formează aurora boreală, care este de fapt formată din particulele de energie emise de erupții.

În afară de ploaia de particule, consecințe ale acestor explozii solare pot fi problemele legate de comunicații, cele apărute la rețelele electrice sau defecțiunile la sistemele de tip GPS.

În rest, vom lăsa câteva imagini, care nu mai au nevoie de niciun comentariu.

 

Foto: Meteoplus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș invită companiile să participe la workshop-ul „New trends in welding sector”

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener al proiectului 101143944 - COVE-WENDT - ERASMUS-EDU-2023-PEX-COVE, cu denumirea: Centre of Vocational Excellence...

ARGATU și Puya se aud live în acest weekend la Iulius Town, în cadrul urban.TM CONNECT #1, eveniment dedicat culturii urbane

Pregătește-te pentru un weekend memorabil, plin de energie și creativitate! Puya, ARGATU, MCs UNITED și BKB' se vor auzi live în Iulius Town,...

Citește și :