5.1 C
Timișoara
miercuri 16 octombrie 2024

Înscrieri pentru workshopul „Spectacolul integral a lui Treplev”

Platforma Theatre in Palm propune, la Timișoara, workshop-ul „Spectacolul integral a lui Treplev” și îi invită să participe pe tinerii actori profesioniști, dar și pe actorii cu experiență scenică și pe liceenii care au în vedere admiterea la facultatea de actorie. Atelierul este organizat de asociația Cultura de Casă (București), în parteneriat cu Compania de teatru independent Arte-Factum și se va desfășura în Studioul Franciscan (Timișoara, str. E.Ungureanu nr.1)/ Kibbutz-ul Arte-Factum (Timișoara, str. Feldioara nr.6).

Se va explora momentul de „teatru în teatru” din Pescărușul de Cehov, cu focus pe monologul Ninei scris de Treplev, și vom lucra la relația dintre actor și regizor. Wokshop-ul introduce actorii în încălzirea creativă, vor învăța tehnici care îi ajută pe actori să intre în starea de disponibilitate, pregătire, vor analiza textul în mod creativ, pentru a înțelege resorturile intime ale mecanismului prin care situația anterioară influențează interpretarea monologului și situația următoare, împărțiți pe grupe actorii își vor regiza singuri monologul Ninei, vor fi exersate tehnici care dezvoltă creativitatea actorilor și se va încuraja abordarea originală.


Workshopul va fi condus de regizorul Levente Kocsàrdi, ca etapă inițială pentru un spectacol cu același titlu pe care urmează să îi monteze anul următor: „Ne interesează mai ales tensiunea personajelor dintre Treplev și Nina, care sunt artiștii tineri, la început de drum cu idei noi, originale și cei consacrați, conservatori, sceptici la tot ce e nou, cum sunt personajele Arkadina și Trigorin”. Levente Kocsàrdi este actor și regizor cu o experiență scenică de ani 26 de ani. Este director de scenă al Companiei independente Arte-Factum și conduce, de opt ani, Laboratorul de introspecție teatrală, la care au participat peste 100 de tineri actori și care a generat mai multe producții teatrale independente relevante.

Cui i se adresează atelierul:
• Actorilor tineri care vor să-și dezvolte o abordare originală.
• Elevilor care se pregătesc pentru facultatea de teatru.
• Actorilor de toate vârstele care vor să-și împrospăteze mijloacele artistice
Nu se percepe taxă de participare la workshop.

Înscrieri și detalii:
artefactum350@gmail.com , tel: 0752 111807
Workshopul se desfășoară în Timișoara, Studioul Franciscan (str. E. Ungureanu nr. 1) / Kibbutz Arte-Factum (str. Feldioara nr. 6).
Locurile sunt limitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Aplicația mobilă My Aquatim

Aquatim a lansat o versiune actualizată a aplicației My Aquatim, disponibilă pentru sisteme Android și iOS. Aplicația se poate descărca din Google Play și...

Antreprenorii din Horeca, nemulțumiți de noul regulament în domeniu inițiat de primarul Timișoarei

Potrivit primarului Dominic Fritz, noul regulament introduce posibilitatea autorizării de terase pe malul Begăi dar și pe ambarcațiuni. Regulamentul de funcționare a teraselor din municipiul...

Lucrări Aquatim de spălare

Citește și :