14.4 C
Timișoara
sâmbătă 5 octombrie 2024

Sașe mașini Škoda în test la aniversarea de trei decenii a firmei PROCAR Timișoara FOTO-VIDEO

Una din cele mai dinamice firme auto de pe piața bănățeană dar la fel de bine se poate spune că a depășit de mult timp zona noastră geografică, este, fără îndoială, Procar Timișoara S.A. Acum când tot colectivul firmei este în sărbătoare la marcarea celor trei decenii de activitate a avut loc un eveniment mai puțin obișnuit. În loc de confetii, pamblici, lumânări și discursuri s-a pregătit ceva mai deosebit. Cum îi stă cel mai bine unui om al mașinilor? Evident la volan!

Pentru a ieși din tipare cei mai buni șoferi de la Procar (unde toți sunt ași ai condusului) au chemat prieteni ai firmei și au pornit la drum să testeze șase din cele mai interesante modele ale firmei. Cu acest prilej a fost testată în condiții dificile de ploaie și noua centură de sud a orașului. Din loc în loc la scurte popasuri s-a făcut rotația șoferilor astfel încât toată lumea a încercat toate mașinile. A fost un mod mai inedit de a aduna opinii despre cele mai noi produse Škoda și calitățile lor. Totul într-o atmosferă degajată cu multe glume și atmosferă plăcută nu ca într-o conferință lungă și plictisitoare.

Încă din primii ani de activitate, Procar Timișoara S.A. și-a câștigat reputația de pionier în industria auto din România. Înființată în 1994, compania și-a început activitatea prin importul și distribuția de piese de schimb și accesorii auto, pentru ca, mai târziu, să se specializeze pe segmentul pieselor și echipamentelor de motorsport. În prezent este unul dintre cei mai vechi dealer auto din vestul țării și un nume de referință în rețeaua reprezentanților Škoda și reparatorilor autorizați Volkswagen din România.

Calitatea serviciilor și expertiza echipei sunt validate constant de către constructorul Škoda Auto, prin evaluarea indicelui de satisfacție a clienților și aplicarea standardelor internaționale de calitate. Rezultatele acestor evaluări plasează în mod constant Procar printre dealerii cu cei mai mulțumiți clienți din România, ceea ce constituie o recunoaștere de necontestat a angajamentului companiei față de excelența în servicii.

„Automobilul devine, din ce în ce mai mult, platformă de tehnologie mobilă complexă, care poate detecta pericolele, comunică cu alte mașini și cu infrastructura și chiar se poate deplasa autonom. Noi, cei de la Procar, credem în schimbarea tehnologică și sprijinim clienții noștri în fiecare pas făcut pe această cale. Noile tehnologii pot părea complexe și copleșitoare, însă tocmai de aceea, nu suntem doar un dealer de mașini – suntem partener de încredere în această călătorie.
Fie că vorbim de folosirea sistemelor de infotaiment, conectivitate, funcții de asistență la condus, aplicații informatice de gestionare a automobilului sau de navigația bazată pe inteligența artificială sau realitate virtuală, echipa noastră este pregătită să ofere clarificări și asistență fie în showroom, fie online, de la distanță. Ne pasă nu doar de vânzarea unui automobil ci și de succesul și confortul clienților în folosirea noilor tehnologii. Clienții noştri sunt cei care trebuie să beneficieze de avantajele reale ale progresului, fie că vorbim de reducerea costurilor, creșterea siguranței la volan sau de simplificarea vieții de zi cu zi în interacțiunea cu mașina. Deși la început poate părea complicat, este simplu și inteligent, sau pur și simplu inteligent. Sau, cum spunem noi, cei de la Škoda, este simply clever”.

Mihaela Rusu, director general Procar Timișoara S.A.


Astăzi, Procar Timișoara este unul dintre cei mai de succes dealeri Škoda din România, cu vânzări totale de ordinul miilor de unități și o echipă dedicată, gata oricând să ofere cele mai bune soluții clienților săi.

„Oamenii de la Procar sunt mai mult decât o echipă. Sunt o comunitate. Ei nu doar lucrează pentru un obiectiv comun, ei împărtășesc în mod real principii și valori, se sprijină reciproc, au un sentiment puternic de aparteneță și angajament pe termen lung. Nu doar obiective imediate, nu doar sarcini si responsabilități individuale, nu doar muncesc impreuna, ei conviețuiesc împreună. Dincolo de fișe de post, de KPIs-uri și proceduri, Procar este un loc de dezvolatare personal și de sprijin reciproc, de empatie și de colaborare autentică. Procar este organizația modernă unde relațiile umane și comunitatea sunt la fel de importante ca performanța profesională, ca profitabilitatea și competitivitatea Și este meritul fiecăruia, indiferent că activează în vânzări, în service sau în departamentele administrative. Privim încrezători viitorul și suntem pregătiți să ne ridicăm la nivelul vremurilor noastre. Ca să ai succes trebuie să fii conștient de ceea ce poți, să fii pasionat de ceea ce faci, să crezi în tine, să crezi că poți schimba domeniu în care operezi, în mai bine”.
Mihaela Rusu, director general Procar Timișoara S.A.

Procar Timișoara S.A. aniversează trei decenii de excelență și inovație pe piața auto, la sediul companiei din Calea Șagului nr. 138B, unde în perioada 4-6 octombrie, între orele 9:00 și 17:00, sunteți invitați să luați parte la sesiuni de test drive și o tombolă la care fiecare participant va pleca acasă cu un premiu. Aveți posibilitatea să testați, cu această ocazie, cele mai noi modele, în configurări de top, venite special la Timișoara, în cadrul Caravanei Škoda, pentru a marca cum se cuvine acest eveniment excepțional.

De asemenea, în incinta showroom-ului va fi vernisată o expoziție fotografică ce surprinde momente semnificative din istoria companiei. Această expoziție reflectă conexiunea profundă pe care Procar Timișoara a cultivat-o cu comunitatea locală, nu doar din postura unui dealer auto, ci și a unui partener activ în viața bănățenilor.

Procar Timișoara – carte de vizita la 30 de ani

√ 70 de specialisti, pasionați de ingineria automobilului
√ 2,5 milioane de euro investiți în spații moderne și în echipamente de ultimă generație
√ 9.200 de automobile Škoda livrate
√ 104.600 de automobile intrate în atelierele de service auto autorizate conform standardelor de uzina Škoda și Volkswagen dar și în cel auditat de Bosch
√ Centru de vânzare și servicii post vânzare Škoda și partener service Volkswagen în Timișoara
√ Centru de servicii postvânzare Bosch Car Service în Reșița

Cronologia celor trei decenii de evoluție a Procar Timișoara

1994 Procar ia ființă ca societate pe acţiuni prin participarea la capitalului social al firmei Temeco – primul centru Bosch din România, precum și prin participarea salariaților de la Temeco – ingineri auto fascinați de tehnică, vizionari și încrezători în potențialul pieței auto din Timișoara. Participarea salariaților în Procar a avut beneficii notabile: motivație și implicare, compensare atractivă, retenția talentelor și contribuția la succesul pe termen lung. Obiectul de activitate era importul și distribuţia de piese auto și echipamente pentru motorsport.

1995 Procar organizează și susține Cupa Dacia Nova și are un rol activ în promovarea competițiilor auto în România. Implicarea Procar a fost esențială în gestionarea logisticii competițiilor și în asigurarea pachetelor tehnice necesare pentru pregătirea mașinilor de raliu. Prin colaborarea cu Federaţia Română de Automobilism, Procar a încurajat tinerii piloți să intre în lumea ralurilor, oferindu-le acces la mașini pregătite pentru competiție la prețuri relativ reduse.

1996 Procar a fost unul din furnizorii oficiali ai Dacia Pitești pentru echipamentele de securitate destinate competițiilor. Procar a avut un rol esențial în dezvoltarea unui mediu mai sigur pentru piloți de raliuri (roll-cage – bare de protecție, centuri de siguranță speciale, scaune de competiție și alte componente necesare pentru a îndeplini standardele de siguranță impuse în sporturile cu motor).

1999 Procar devine unul dintre primii dealeri Škoda din vestul României, prin încheierea parteneriatului cu Porsche România. Piața de mașini noi era într-o fază embrionară, domina preferință pentru mașini second-hand din Europa de Vest, din cauza prețurilor mult mai accesibile. Astfel, dealerii precum Procar au fost printre primii parteneri ai mărcilor internaționale precum Škoda, prin Porsche România, și au avut un rol esențial în dezvoltarea pieței auto românești, contribuind la creșterea interesului pentru automobilele noi.

2003 Procar finalizează investiția într-un showroom și service concept Škoda, dotat la cele mai înalte standarde internaționale ale mărcii. Noul centru Škoda, bine poziționat și oferind o experiență de vânzare personalizată și modernă, joacă un rol esențial în atragerea clienților prin promovarea noilor modele Škoda, noile tehnologii și oferte, dar și prin servicii post vânzare prestate de o echipă specializată și experimentată.

2006 Procar extinde capacitatea de service auto prin inaugurarea noului atelier de caroserii (tinichigerie și vopsitorie) specializat și autorizat de Škoda, unde se garantează utilizarea pieselor originale și respectarea standardelor de reparație impuse de producător. Atelierul dobândeşte rapid o reputație solidă prin angajarea de personal calificat și instruirea continuă în utilizarea noilor tehnologii, dar și datorita investiției în echipamente de vopsitorie de ultimă generație, în scule pentru îndreptarea și repararea caroseriilor la cel mai înalt nivel tehnologic.

2008 Procar își consolidează poziția pe piața auto din regiune prin investiția într-un centru auto la Reșița, format din showroom și atelier de reparații generale. Procar se afirmă ca un lider local în domeniul său de activitate, cu o reputație solidă prin investiții într-un service bine echipat și orientat spre client.

2016 Procar obține autorizare ca service pentru Volkswagen, având în vedere cererea în creștere de servicii auto de calitate și sinergia pe care o are cu Škoda, ambele find parte din Grupul Volkswagen, iar multe dintre componentele și tehnologiile utilizate la modelele din gamă sunt similare. Această sinergie permite partajarea resurselor tehnice și a personalului, ceea ce duce la reducerea costurilor operaționale concomitent cu diversificarea și rafinarea ofertei către clienți.

2023 Procar finalizează investiția într-un nou atelier dedicat exclusiv automobilelor electrice, dar și operațiunilor de diagnoză computerizată pentru autovehiculele cu propulsie termică. Astfel, Procar investește pentru viitorul care a început deja și care este verde și digital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :