12.5 C
Timișoara
sâmbătă 5 octombrie 2024

Tavanul clădirii unui colegiu din Arad s-a prăbușit peste o profesoară. O elevă a fost prima care a ajuns la fața locului

O bucată de tencuială din tavanul clădirii recent reabilitate de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din Arad s-a prăbușit peste o profesoară. Femeia de 51 de ani a fost transportată la spital. 

Profesoara se află la UPU la Spitalul Județean Arad și i se fac radiografii, atât la craniu cât și la coloana vertebrală, pentru a vedea dacă nu cumva suferă de leziuni ascunse, potrivit Critic Arad.  


„Element de construcție (bucată de tencuială) căzut peste o persoană, în incinta unei unități de învățământ din municipiul Arad, Bulevardul General Dragalina.

La locul evenimentului intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului Arad, cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare. De asemenea, a fost alocată o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Arad. Totodată, au fost anunțați reprezentanții din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de aproximativ 51 de ani, stabilă, conștientă și cooperantă. Victima a fost preluată de către echipajul medical SAJ care îi acordă în aceste momente îngrijiri medicale. Pompierii militari arădeni au acționat pentru asigurarea zonei și măsurilor specifice”, au transmis reprezentanții ISU, citați de Critic Arad.


Sursă: Special Arad

Profesoara se afla pe hol când o bucată din tavanul clădirii i-a căzut în cap. Femeia a căzut pe scări și s-a rostologit, potrivit Special Arad. Femeia, în vârstă de 51 de ani a căzut pe scări, și-a pierdut cunoștința. Elevii Colegiului Național Ghiba Birta au fost trimiși acasă.


Momentul tragediei a fost povestit de prima elevă care a ajuns la fața locului
„În urma incidentului (…) de la Colegiul National ‘Elena Ghiba Birta’ Arad, unde sunt elevă, tin sã aduc la cunostinta situa’ia noastră în domeniul medical al școlii, având în vedere că este vorba despre siguranța noastră ca elevi și cea a cadrelor didactice, mai ales astăzi, după ce o profesoară de sport a fost lovită în zona capului de o bucată de tencuială căzută din tavanul școlii noastre, care a fost in proces de «reabilitare» timp de 5 ani de zile”, a relatat eleva într-o postare, pe o rețea socială.

Reprezentanții primăriei spun că acea aripă clădirii nu ar fi fost supusă reabilitării 

„Precizăm că specialiștii care au expertizat starea clădirii, înainte de începerea lucrărilor, nu au prevăzut niciun fel de intervenții în zona respectivă, astfel ea nefăcând parte din proiectul de reabilitare. Ținând cont de nefericitul eveniment, Primăria Arad, prin serviciul de specialitate, va dispune verificarea tuturor zonelor în care nu au fost prevăzute prin documentația tehnică lucrări cu ocazia recentei reabilitări”, a precizat Ralu Cotrău, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Municipiului Arad, într-un punct de vedere publicat de Aradon. 


Am fost primul elev la fața locului, să văd și să acționez la incident”
Doamna profesor s-a asezat singură în poziția corespunzătoare pentru primul ajutor. Am rugat elevii, profesorii și restul oamenilor din jur să nu o atingă pe dânsa și, mai ales, să nu o miște în niciun fel. Am sunat la ambulanță, în acelasi timp în care am verificat dacă doamna este constientă, având grijă, tot in același timp, să nu mai fie circulată zona.
Totul a fost bine, până când cadrele medicale ale școlii noastre, au început să curețe rana și să înceapă primul ajutor, până în momentul în care au vrut să pună persoana rănită în altă poziție.
Nu spun că eu am vreo pregătire medicală avansată, tomai de aceea am facut minimul necesar la momentul acela, dar ce stiu sigur si concret este că orice om, indiferent de rană, accident sau gravitate, NU TREBUIE MIȘCAT DIN POZIȚIA INIȚIALĂ. Am rugat doamnele doctor să nu miște persoana rănită. (…)” a precizat pe o rețea socială o tânără care a fost martoră la eveniment.
Eleva s-a temut pentru siguranța profesoarei sale. În postarea sa pe rețeaua socială, ea și-a exprimat nelămurirea cu privire la situație.

 

Surse: Critic Arad , Special Arad, Aradon 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Sinuciderea care a zguduit o corporație – gigant, Banatul și o țară întreagă! Povestea tragică a unei tinere, ruptă din (i)realitatea imediată și urmările...

Acu' își fac tabere cu corporațiile globale Pentru care se omoară și Se moare-n continuare. Tăcerea-i-o comoară ce-o iei în mormânt; Se pare deci, când pui întrebări, O să...

Un cunoscut medic timișorean s-a stins din viață

Cu adâncă tristețe anunțăm plecarea dintre noi a colegei noastre, Dr. Civig Claudia, care a slujit cu devotament în cadrul Spitalului Clinic de Urgență...

Citește și :