29.4 C
Timișoara
vineri 27 septembrie 2024

Amenzi în Timiș pentru deșeuri depozitate ilegal

Polițiștii Serviciului de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș din cadrul IPJ Timiș, polițiștii din cadrul subunităților au făcut mai multe controale în Timiș, în vederea prevenirii și combaterii încălcării legislației incidente domeniului protecției mediului.

Au fost luați în colimator 32 de operatori economici, dar  și 4 firme aparținând unor persoane fizice, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 7.500 lei conform OUG 195/2005 și constate 9 infracțiuni.

Dintre acestea, 8 infracțiuni au fost constate pentru neluarea măsurilor sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deșeurilor periculoase, faptă prevăzută în O.U.G. nr. 195/2005 privind regimul deșeurilor și 1 infracțiune pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, conform O.U.G. 92/2001 privind protecția mediului.

De asemenea, polițiștii au confiscat 6.500 de kg de îngrășăminte chimice care se aflau depozitate necorespunzător, 100.030 kg de deșeuri și 9751 de litri de ulei uzat.

„Televizoare, frigidere avem!”

În comuna Darova, pe partea dreaptă a Drumului Județean 952C a fost identificată o groapă de gunoi în care s-a găsit cantitatea de aproximativ 70.000 kg de deșeuri constând în electrocasnice, resturi provenite din constructii și materiale plastice.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Colectarea deșeurilor cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu” conform OUG 92/2021.

Au fost ridicate documentele privind situația juridică a locației, urmând a fi analizate în cadrul dosarului penal, fiind pus în vedere faptul că în cel mai scurt timp să se ia toate măsurile necesare în vederea ridicării și eliminării deșeurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

VIDEO | Accident pe Centura Sud, la urcare pe podul dinspre Moșnița Nouă

Două mașini s-au ciocnit pe Centura Sud, VTM. Este vorba despre o autoutilitară și o mașină neagră de mici dimensiuni.  La fața locului a intervenit...

Mai mulți câini din Timișoara și din Lugoj au fost vizitați de polițiști

Este vorba despre animalele aflate în categoria I și II de câini periculoși. Polițiștii au vrut să verifice dacă proprietarii lor respectră normele privind...

Citește și :