16.2 C
Timișoara
vineri 27 septembrie 2024

Spectacole de top, invitate la Teatrul German de Stat Timișoara sub motto-ul „Theater Connection” – teatrul care ne unește

Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) invită publicul timișorean, în prima săptămână a lunii octombrie, la trei spectacole de notorietate care au avut premiera stagiunea trecută în România – Woyzeck de Georg Büchner, în regia lui Hunor Horváth, o producție a secției germane a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Rabbit Hole de David Lindsay-Abaire, în regia lui Vlad Cristache, o producție a Teatrului „Regina Maria” din Oradea și Hedwig and the Angry Inch de John Cameron Mitchell, în regia lui Răzvan Mazilu, o producție a Teatrului „Stela Popescu” din București.

Cele trei spectacole, invitate de TGST la Timișoara în cadrul manifestării Theater Connection │ teatrul care ne unește, se vor juca la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, CRAFT, Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22.
Woyzeck, programat miercuri, 2 octombrie 2024, de la ora 19.30, chestionează condițiile în care se naște violența. Spectatorii acestei montări – nominalizată anul acesta la premiul UNITER pentru cea mai bună regie – sunt invitați să asiste la tragedia umană a unei societăți care se îndreaptă spre autodistrugere, iar mijloacele de a găsi salvarea presupun o schimbare totală de mentalitate. Spectacol are loc în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză.


Rabbit Hole, care se va juca duminică, 6 octombrie 2024, de la ora 19.30, este o dramă psihologică emoționantă, o poveste caldă despre acceptare, forță și transformare. Un proces de vindecare uneori dificil, care are loc pe plan personal și interpersonal deopotrivă.
Spectacol se desfășoară în limba română, cu traducere în limba engleză.
Hedwig and the Angry Inch, care va avea reprezentația în seara de luni, 7 octombrie 2024, de la ora 20.00, evocă povestea unei existențe zbuciumate și nonconformiste, în căutarea succesului pe scenă. Încercările incredibile prin care trece Hedwig, dar mai ales asumarea și sensibilitatea cu care le dezvăluie publicului pe acorduri de rock, au făcut ca în jurul piesei să se țeasă o aură de cult pentru iubitorii genului de musical. Hedwig nu este un manifest pentru un anumit tip de sexualitate, ci o experiență teatrală cu un mesaj profund uman ce îndeamnă la deschidere și empatie față de suferința pe care o resimte, de fapt, fiecare ființă umană.

Spectacolul are loc în limba română, fără traducere.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului German, de pe str. Alba Iulia 2 (programul de funcționare poate fi consultat aici) sau din rețeaua Entertix.
Mai multe detalii despre spectacole: https://www.teatrulgerman.ro/ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Expoziție There’s more to the problem

Expoziția There’s more to the problem s-a deschis joi, 26 septembrie la galeria de artă contemporană META Spațiu din Timișoara. Curatoriată de Francesco Giaveri,...

Licitație pentru reabilitarea școlii gimnaziale de la liceul Calderon

Primăria Municipiului Timișoara a lansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare energetică a clădirii de școală gimnazială a Liceului Teoretic Jean Louis...

Citește și :