16.2 C
Timișoara
vineri 27 septembrie 2024

În circa trei săptămâni Casa de Pensii va termina de revizuit pensiile ce conțin greșeli VIDEO

Noua lege a pensiilor ce a intrat în vigoare din septembrie a adus un supliment de venituri multor pensionari. Dar nu toți au putut fi mulțumiți din divers motive: fie nu au primit nimic în plus la recalculare fie cred dânșii că sunt erori ce îi dezavantajează.

Procesul de revizuire a pensiilor timișenilor nemulțumiți după recalcularea de la 1 septembrie se va încheia în jurul datei de 15 octombrie. Adică la termenul de 45 de zile anunțate. Pentru a nu face alte erori în continuare conducerea Casei de Pensii va mai extinde acest termen atât cât este nevoie.

Specialiștii Casei de Pensii Timiș au la dispoziției un program informatic modern și eficient cu care vor putea revizui pensiile recalculate din aeasă lună. Numărul de dosare ce trebuie verificate din nou și corectate acolo unde e cazul se ridică la câteva sute din cele peste cinci mii de sesizări, cereri ori reclamații primit.


„Avem program informatic, putem face revizuirile la deciziile de pensie recalculate la 1 septembrie. Sper ca până la jumătatea lunii octombrie să finalizăm tot acest proces de revizuire. Acum, o parte sunt de revizuit, o parte vor fi cu răspunsuri care să le poată lămuri multe aspecte pe care nu le-au înțeles atât din explicațiile noastre, cât și din prezentările care au fost pe TV. Să se liniștească foarte mult oamenii, să le explice ce înseamnă de fapt partea contributivă și partea necontributivă.
Va dura destul de mult. După părerea unora, până la 15 octombrie, dar tocmai pentru că ne interesează acuratețea datelor preferăm să nu ne grăbim, să nu dăm răspunsuri eronate sau să facem alte decizii de revizuire care ulterior vor aduce beneficii sau mai puține beneficii oamenilor. Este foarte importantă acuratețea datelor, în sensul în care nu ne dorim să dăm sau să luăm de la oameni banii, pentru că nu ăsta este scopul nostru. Scopul nostru este să dăm ceea ce se cuvine conform legislației actuale”,
a explicat situația Cristian Mircea, directorul Casei Județene de Pensii Timiș.

Deși pare o mună birocratică de rutină aceste verificări și eventuale recalculări volumul de muncă este deosebit de mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Expoziție There’s more to the problem

Expoziția There’s more to the problem s-a deschis joi, 26 septembrie la galeria de artă contemporană META Spațiu din Timișoara. Curatoriată de Francesco Giaveri,...

Licitație pentru reabilitarea școlii gimnaziale de la liceul Calderon

Primăria Municipiului Timișoara a lansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare energetică a clădirii de școală gimnazială a Liceului Teoretic Jean Louis...

Citește și :