16.7 C
Timișoara
vineri 27 septembrie 2024

UVT organizează, în premieră națională, cursuri postuniversitare de Asistență Socială Militară

Departamentul de Asistență Socială de la Facultatea de Sociologie și Psihologie din UVT organizează înscrieri, până în data de 3 octombrie 2024, la cursurile postuniversitare din programul Asistență Socială Militară. Școala universitară de Asistență Socială de la UVT are o tradiție de peste 30 de ani, formând profesioniști care activează în domeniile serviciilor sociale din România, Europa, America de Nord, ș.a.

Asistența Socială Militară este un subdomeniu cu tradiție în SUA, Franța, Canada, unde, începând din Al Doilea Război Mondial, militarii activi, veteranii și familiile acestora sunt printre cei care au beneficiat de sprijin profesional pentru depășirea unor situații de criză socială, economică, emoțională.

Organizarea acestui program răspunde unei nevoi reale de adaptare a profesioniștilor la cerințele actuale ale militarilor din structurile NATO.

„Asistenții sociali în sectorul militar oferă asistență familiilor pentru a face față plecării în armată a unui membru al familiei, sprijinindu-le în procesul de acomodare cu această situație și revenirea acestor persoane din teatrele de operațiuni. Asistentul social militar ajută adolescenții să depășească teama de a-și pierde părinții activi în serviciul militar și poate ajuta veteranii să se readapteze la viața civilă, gestionându-și suferințele, tulburările cauzate de traume sau răni fizice.” – conform Comisiei Europene.

Programul de studii postuniversitare Asistență Socială Militară a fost aprobat prin Hotărârea Senatului UVT nr. 15/25.07.2024 și înregistrat cu nr. 575 în Registrul Național al Programelor Postuniversitare.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări UVT pentru inițiativa de a organiza cursuri postuniversitare de Asistență Socială Militară! Este un pas important pentru adaptarea profesioniștilor la nevoile actuale ale militarilor și familiilor acestora. Mult succes tuturor participanților!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Mario – Alin a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Un tânăr de 16 ani a dispărut din Timișoara! El a plecat de acasă din zona Șagului și nu s-a mai întors. Băiatul se numește...

Licitație Caritabilă – Chitara lui Ravi de la RaviHazard colorează satul bănățean prin acorduri muzicale și istorie

Chitara cu care cântărețul Ravi, de la RaviHazard a înregistrat primul său album este licitată cu scopul de a obține fonduri pentru inițiativa Colour...

Citește și :