4.1 C
Timișoara
sâmbătă 21 decembrie 2024

Prezentarea rezultatelor proiectului EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2024 la Facultatea de Inginerie Alimentară din Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu The Family Butchers SRL prezintă printr-un eveniment final rezultatele Laboratorului Consumatorului pentru co-crearea produselor din carne hibrid.

Această inițiativă face parte din proiectul EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2024, numărul IMP-RIS-2325-19153-01, care vizează îmbunătățirea interacțiunii dintre consumatori și industria alimentară.

Produsele din carne hibrid sunt produse care includ atât carne, cât și ingrediente vegetale, cum ar fi leguminoase (mazare, naut, linte, lupin), proteine vegetale, ciuperci sau semințe. Produsele din carne hibrid conțin mai puțină carne, grăsimi și colesterol și mai multa proteina comparativ cu produsele convenționale. Acestea mai includ si fibre dietetice si compusi bioactivi, care sunt foarte valorosi în orice dietă și care nu se găsesc în carne.


Laboratorul Consumatorului reprezintă un spațiu inovator creat pentru a facilita colaborarea între cercetători, antreprenori și consumatori. Scopul acestuia este de a implica direct consumatorii în procesul de dezvoltare a produselor din carne hibrid, prin facilitarea feedback-ului și a ideilor din partea celor care le vor consuma.
„Prin intermediul acestui laborator, ne propunem să răspundem cerințelor și preferințelor consumatorilor în ceea ce privește produsele din carne hibrid, promovând în același timp principii de durabilitate și inovație în industria alimentară. Colaborarea cu The Family Butchers SRL este esențială pentru a traduce ideile formulate în cadrul laboratorului în produse concrete, care să aducă valoare consumatorilor”, au declarat membrii echipei de implementare a proiectului.
Proiectul EIT Food RIS își propune să stimuleze dezvoltarea unei economii alimentare inovatoare și sustenabile, prin implicarea activă a consumatorilor în procesul de co-creație.
Laboratorul Consumatorului având ca obiectiv nu doar dezvoltarea de produse alimentare inovatoare, ci și educarea consumatorilor cu privire la beneficiile consumului de carne hibrid și la sustenabilitatea acestui model de producție.

7 COMENTARII

  1. […] September 25, 2024September 25, 2024 Potrivit autorilor iniţiative, obiectivul laboratorului este de a implica consumatorii în mod direct în procesul de dezvoltare a produselor din carne hibridă, facilitând astfel colectarea de feedback și sugestii din partea celor care vor utiliza aceste produse, scrie Banatul azi. […]

  2. […] Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, prin Facultatea de Inginerie Alimentară, pregătește deschiderea unui proiect nou, intitulat „Laboratorul Consumatorului”. Această inițiativă are ca scop explorarea posibilităților de creare a produselor din carne hibridă, implicând activ consumatorii în fiecare etapă a procesului de dezvoltare. Proiectul vizează identificarea unor noi formule de alimente care combină carnea cu ingrediente vegetale, cu scopul de a oferi alternative mai sustenabile și mai sănătoase pentru consumatori, potrivit banatulazi.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Solstițiul de iarnă – despre această zi și explicațiile știinfice din spatele fenomenului

Data de 21 decembrie marchează solstițiul de iarnă. Această zi va fi cea mai scurtă din an, iar noaptea va fi cea mai lungă....

La Spitalul Județean din Timișoara ar putea fi construit un nou corp de clădire. Consiliul Județean așteaptă să primească bani de la Guvern

La Spitalul Județean din Timișoara, ar putea fi construit un nou corp de clădire. Consiliul Județean a depus o solicitare de finanțare care urmează...

Citește și :