24.4 C
Timișoara
vineri 20 septembrie 2024

FOTO – VIDEO | Descinderi la trei adrese din Timiș și Gorj

O grupare formată din afgani, pakistanezi și cetățeni români a fost destructurată de polițiștii de Frontieră timișeni. Aceștia, alături de Gruparea Mobilă de Jandarmi Glad Voievod, au descis la trei adrese, din Timiș și Gorj. 

Acolo au găsit mai mulți bani, respectiv euro și rupii pakistaneze, mai multe cadruri și peste 8 telefoane mobile, potrivit polițiștilor de frontieră.

Gruparea formată din români, dar și cetățeni străini, s-ar fi ocupat cu traficul de migranți, în perioada martir – septembrie 2024. Luni la rînd, aceștia ar fi racolat și îndrumat mai mulți străini cum să treacă ilegal frontiera românească, pe jos. Bineînțeles, n-au fost buni samariteni, făcând-o în schimbul unor sume de bani de ordinul miilor de euro. Mai precis, fiecare migrant a trecut frontiera ilegal, pe jos, în afara punctelor de control ale polițiștilor. El era călăuzt de membrii grupării la telefon, dar și prin GPS.

Fiecare migrant racolat de grupare, și călăuzit a aplătit între 2.000 – 11.000 de euro/dolari, bani pretinși de membrii grupării.

Pe perioada monitorizării, au fost documentate mai multe transporturi de migranți, pe timpul cărora membrii grupului au încercat să scoată ilegal din România peste 50 de migranți de origine afro-asiatică.

 

Foto – Video: Poliția de frontieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Lucrări Aquatim la rețele și spălări

Marți, 24 septembrie, între orele 8-19, la intersecția Bulevardului Vasile Pârvan cu strada Traian Lalescu se va executa o conectare de conducte. Lucrările fac...

Restricțiile de circulație se anulează

Restricțiile de circulație rutieră programate pe perioada nopții în 21.09.2024 - 22.09.2024 se anulează din cauza unor defecțiuni tehnice apărute pe platoul de filmare. Circulația...

Citește și :