23.4 C
Timișoara
vineri 20 septembrie 2024

Maratonul resuscitării, în Iulius Town: peste 60 de voluntari vor oferi cursuri de prim ajutor

Mai multe evenimente de amploare au loc în acest final de săptămână la Iulius Town, iar fiecare membru al familiei va găsi cel puțin o activitate de care să se bucure. Check Art Festival începe sâmbătă și animă aleile din Iulius Gardens cu mimi, bufoni, marionete gigant, iar Maratonul Resuscitării va reuni peste 60 de voluntari, care îi vor învăța pe doritori să acorde primul ajutor.

Peste 60 de medici, paramedici, asistenți, studenți la medicină și voluntari SMURD vor fi prezenți sâmbătă, 21 septembrie 2024, în Atriumul Iulius Town, în cadrul celei de-a doua ediții a Maratonului Resuscitării. În intervalul orar 12.00 – 22.00, aceștia îi vor învăța pe cei interesați cum să acorde primul ajutor în cazul unui stop cardio-respirator. Maratonul va cuprinde peste 20 stații practice cu câte doi instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare nou grup de participanți. Maratonul Resuscitării este o inițiativă lansată la nivelul SMURD Cluj și extinsă național de Fundația pentru SMURD.

În acest final de săptămână va avea loc și unul dintre cele mai apreciate festivaluri stradale, Check Art. Sâmbătă și duminică, începând cu ora 16.00, în Iulius Town vă puteți întâlni cu marionete gigant ale Teatrului pe Roți Arad, cu mimi, bufoni, statui vivante, personaje pe picioroange și puteți admira și fire show-uri. În cadrul Check Art vor avea loc și ateliere de creație pentru copii, iar performerul Papito va face un show de jonglerii şi acrobații amuzante, de la ora 19.00, pe scena amplasată în zona Lake Plaza. Muzica live va răsuna în cele două zile, iar timișorenii îi vor putea asculta pe: Ingrid, Anisa, Vanesa, Rodica Canțîr, Maya Giotea, Rania Petricescu, Daniel Zah, Timeea Csaszar & Karina Csaszar.

Vino în acest weekend la Iulius Town!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :