20.1 C
Timișoara
joi 19 septembrie 2024

Atelierele de artă urbană pentru copii continuă la fostul cinema Arta

Asociația Proteszt continuă proiectul „Streetart x Arta – ateliere pentru copii” cu două sesiuni de artă urbană în 22 septembrie, la fostul cinema Arta din Timișoara (Str. Iancu Văcărescu nr.18). Acest proiect le oferă copiilor ocazia de a folosi sprayuri grafitti și pensule pentru pictură murală sub coordonarea profesoarei Corina Nani de la Universitatea de Vest. Atelierele sunt cu participare gratuită.

Proiectul a debutat cu două sesiuni de inițiere a copiilor în street art pe durata evenimentelor City Celebration (16 august). Cei înscriși nu trebuie să aibă cunoștințe despre arta urbană, ci doar să își dorească să exploreze diverse tehnici și moduri de înfrumusețare a fațadelor clădirilor. Prof. Corina Nani îi va ghida pe copii prin noțiunile de bază în ceea ce privește arta stradală, graffitti, pictura murală de mari dimensiuni – folosindu-se de arhitectura existentă în prezent la fostul Cinema Arta. Lucrările rezultate vor fi expuse la Arta și în cadrul Zilelor Culturale Maghiare la Timișoara.

Trainerul implicat în proiect, conf. univ. dr. Corina Nani ( https://corinani.art/ ) predă în prezent Design grafic, Comunicare, Estetica designului urban la Universitatea de Vest din Timișoara și a coordonat Festivalul Internațional de Street Art din Timișoara. Pentru detalii suplimentare, vizitați pagina de internet și facebook-ul ProTeszt: https://www.facebook.com/proteszt / https://proteszt.ro/
Părinții și profesorii își pot înscrie copiii la tel. 0727868256. Atelierele de inițiere vor avea loc în data de 22 septembrie, în intervalul orar 09:00–13:00 și 15:00–19:00, iar copiii vor fi împărțiți în grupuri de lucru, în funcție de vârstă: prima grupă este dedicată elevilor din clasele V-VIII, iar a doua liceenilor.
Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Alte subiecte :

Citește și :