20.1 C
Timișoara
joi 19 septembrie 2024

Cum să faci alegerile potrivite la Blackjack?

Blackjackul este unul dintre puținele jocuri care implică și abilități în afară de noroc. Alături de poker, este un joc la care trebuie să iei decizii bune ca să ai succes. Astăzi îți arătăm ce trebuie să eviți la blackjack și care sunt alegerile potrivite pentru un joc bun.

Regulile acestui joc de cărți sunt foarte simple, dar blackjackul este complex atunci când vine vorba despre probabilitățile fiecărei mâini. Tot ce trebuie să faci este să nu depășești 21 de puncte cu mâna ta, dar să iei cărți astfel încât să ai un punctaj mai bun decât dealerul.

Primești 2 cărți, iar de aici, lucrurile devin mai grele. Sunt suficiente punctele? Trebuie să mai iei o carte? Dublezi miza? Dai split în cazul unei mâini cu cărți egale? Sunt întrebări la care trebuie să știi răspunsul înainte să faci o mișcare.

Totodată, nu uita că indiferent cât de bine joci, casa va avea încă un avantaj, deși acesta scade sub 1%. O veste bună este că poți exersa blackjack de tip slot la cazinourile online, în versiunea demo, cu un fond real. În loc de dealer, joci împotriva unui soft care împarte cărți și face toate operațiunile necesare.

Tot la cazinouri online ai parte de multe jocuri cu speciale, ruletă, baccarat, craps și altele la fel de interesante. Așadar, paleta este foarte largă. Dar înainte de acestea, hai să vezi cum faci alegerile potrivite la blackjack.

Mâini de evitat

Sunt mai multe tipuri de blackjack, în funcție de numărul de pachete de cărți. De obicei, jocul de blackjack are 6-8 pachete. Altă diferență sunt dacă dealerul stă la 17 moale (un 6 + un as). Multe versiuni au această regulă.

Dar în esență, trebuie să eviți să iei o carte dacă ai în mână un punctaj de 17 sau mai mult. Ești deja aproape de 21 și sunt șanse ca dealerul să sară peste punctajul maxim, deci vei câștiga oricum runda.

Ai un punctaj între 13 și 16? Atunci trebuie să ții cont de cartea cu fața în sus a dealerului. Dacă acesta are un 6 sau mai jos, este bine să dai hit, adică să mai iei o carte. Dacă are 7 sau mai mult, este indicat să nu mai iei altă carte.

Astfel, evită să iei o carte dacă ai un punctaj de minim 17, iar dacă ai între 13 și 16, nu lua carte dacă dealerul are 7 sau mai mult. Dacă ai 12, va trebui să iei o carte în cele mai multe situații. Excepțiile sunt atunci când dealerul are un 4, 5 sau 6.

Există și mai multe tabele care îți arată când să iei carte și când să stai, în funcție de punctajul tău și de cartea dealerului. Acestea te ajută, dar trebuie ca acel tabel să se potrivească exact cu variația de blackjack pe care o joci.

La ce nu trebuie să dai split?

Funcția de split de la blackjack este atunci când mâna ta are două cărți de aceeași valoare, de exemplu, un 9 de treflă și un 9 de inimă neagră. Dacă ai o asemenea mână cu nouari, poți da split în mai multe cazuri, dar nu dacă dealerul are as, 10 sau 7. Apoi, poți da split la orice mână cu optari până la ași.

Totuși, nu da niciodată split la 10, J, Q și K. Aceste cărți au câte 10 puncte. Așadar, mâna ta este deja puternică cu 20 de puncte și sunt șanse foarte mari să câștigi runda.

Dublarea

Dublarea pariului este o metodă prin care poți să câștigi mai mult, dar trebuie să știi când și cum să o folosești. Una dintre cele mai tari mâini este 11 tare, de exemplu un 5 și un 6. Poți să-ți maximizezi câștigurile dacă pariezi dublu pe această mână. Și mâinile cu 9 sau 10 puncte sunt bune pentru dublare.

Dar nu dubla pariul la orice mână peste 11 puncte, pentru că riști să sari peste punctaj. Totuși, poți dubla când ai 16, 17 sau 18 moale (un as + 5, 6 sau 7). Altă situație în care nu trebuie să dublezi este atunci când dealerul are un as.

Strategii

Strategia la blackjack este esențială pentru un joc organizat și cu șanse bune de succes pe termen lung:

  • Gestionează-ți bugetul. Trebuie să ai un buget de joc și să îl folosești în mod responsabil, adică cu mize nu foarte mari.
  • Folosește tehnici de pariere precum Șirul lui Fibonacci și D’Alembert, unde crești și scazi pariul în funcție de rezultat.
  • Folosește tabele care îți arată când să dai hit, stand, split sau double down, în funcție de variația de blackjack. Dacă joci online, ceea ce îți recomandăm să faci, mai ales la început, poți să ai acel tabel în față. Cazinourile fizice nu te lasă cu așa ceva.
  • Apelează la tehnici de contorizare a cărților. Poți să folosești tehnici prin care contorizezi cărțile mici, medii și mari, astfel încât poți să îți faci o idee despre probabilitățile extragerilor următoarelor cărți. Metoda funcționează la mese reale de casino live cu dealer. Blackjackul de tip slot folosește RNG, astfel că toate cărțile vor fi complet aleatorii.
  • Evită pariurile laterale/secundare: mai multe mese, în special cele live, au pariuri secundare precum perechi perfecte și 21+3. Acestea au avantajul casei mare, de aproximativ 6% și respectiv 13%.

Concluzii

În acest articol, ți-am oferit mai multe direcții prin care poți să ajungi la alegerile corecte. Noi am spus lucrurile de bază, în special ce să nu faci la blackjack. Folosește un tabel care îți arată când să iei carte, când să stai și, dacă dorești, când să dublezi și când să dai split. Este bine să te familiarizezi și cu contorizarea cărților, pentru că această metodă îți crește șansele de câștig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :