17.9 C
Timișoara
vineri 20 septembrie 2024

Aparatură și echipamente medicale de ultimă generație la Spitalul Victor Babeș

chipamente de laborator, echipamente de chirurgie, sisteme de monitorizare a pacienților. Valoarea investiției depășește 23 de milioane de lei. În total, 317 dispozitive și aparate medicale vor ajunge în următoarele săptămâni în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara.

„De aproape 4 ani am început o campanie de modernizare a Spitalului Victor Babeș. Din Cenușăreasa sistemului medical din Timișoara, am reușit încet să îl transformăm într-un spital modern, cu dotări de ultimă generație. Am început cu refacerea infrastructurii hoteliere, unde mai avem însă de lucrat, am continuat cu dotarea laboratorului de radiologie, unde avem funcționale două Computere Tomograf, un aparat DEXA și un mamograf, iar în această toamnă vom da drumul și la RMN de 3 Tesla și la PET-CT. Am dotat laboratorul cu echipamente care să ofere rezultate cât mai rapide și clare. Acum avem o nouă sarjă de echipamente care vor fi distribuite în toate secțiile spitalului”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara.

Printre echipamentele ce vor intra în dotarea unității sanitare se numără mai multe ecografe, inclusiv un ecograf Doppler, echipamente de endoscopii, paturi și fotolii medicale, echipamente destinate secției de chirurgie toracică, inclusiv o nouă masă de operații, aparate EKG, polisomnograf, dar și sisteme de monitorizare și tratament pentru pacienți, sisteme de compresie pneumatică, injectomate și infuzomate. Valoarea totală a echipamentelor se ridică la 23.725.178 de lei, inclusiv TVA. 90% din valoarea finanțării a fost asigurată de Ministerul Sănătății, iar 10% din bani vin de la Primăria Timișoara.

„Vreau să le mulțumesc atât președintelui ales al CJ Timiș, Alfred Simonis, care a contribuit la obținerea acestei finanțări de la Ministerul Sănătății, cât și primarului Dominic Fritz, care a acceptat să aloce banii pentru cofinanțarea proiectului. O parte din echipamente sunt destinate dotării noii clădiri P+2 din curtea spitalului, care este, din păcate, încă în faza de construcție, dar sperăm ca până anul viitor constructorul să o finalizeze, astfel încât, atunci când clădirea va fi recepționată, să o avem deja utilată cu tot ce trebuie pentru a muta pacienți în ea și a începe tratamentele. Ne dorim să transformăm Spitalul Victor Babeș într-un adevărat hub medical, nu doar din punct de vedere imagistic”,
a adăugat prof. dr. Cristian Oancea.

Achiziția și dotarea spitalului cu aceste echipamente și aparatură se vor finaliza până la sfârșitul acestui an. În pregătire există un proiect suplimentar care vizează modernizarea și dotarea Secției de Terapie Intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :